מתכון

רוסט פילה בקר

מנה אלגנטית של פילה בקר מבושם בטרגון אניסי ורוזמרין. מומלץ לקשור אותו כדי לקבל פרוסות עגולות ומושלמות

99,231 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
רוסט פילה בקר. צילום: עודד מרום | סגנון: אוריה גבע
רוסט פילה בקר. צילום: עודד מרום | סגנון: אוריה גבע

מכיוון שהפילה הוא נתח צר, שעלול לעבור במהירות את זמן הצלייה הרצוי, חשוב במיוחד להיעזר במדחום או אפילו לצלות דקה פחות. מחירו של הפילה יהפוך צליית יתר לטראגית.

לקשירה: מצטיידים בחוט שפגט

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים חרדל ודבש ומושחים בתערובת את נתח הבשר מכל צדדיו. מתבלים את הבשר בפפריקה ופלפל שחור.

2

מצמידים ענפי רוזמרין וטרגון בנקודות שונות לאורך הנתח וקושרים אותם אל הבשר באופן הבא: בעזרת חוט שפגאט קושרים לולאה המקיפה את קצהו האחד של הנתח.

3

מלפפים לולאה נוספת סביב הנתח ומחזיקים אותה צמודה לבשר בעזרת האגודל, ואת המשך החוט מעבירים מתחת לנתח, משחילים את קצה החוט בלולאה ומהדקים. חוזרים על הפעולה עד שמגיעים לקצה הנתח (תמונות של כל שלב תמצאו כאן).

4

מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך הלילה.

5

מוציאים את הנתח מהמקרר כ-40 דקות לפני הצלייה ומביאים לטמפ’ החדר.

6

מחממים תנור ל-230 מעלות.

7

מניחים את הבשר על רשת צלייה ומתחתיה תבנית. מטפטפים על הנתח שמן זית, מתבלים במלח ומכניסים לתנור.

8

צולים 8-7 דקות. מורידים את הטמפ’ ל-180 וצולים 15 דקות למידת עשייה מדיום רייר (55 מעלות) או 25-20 דקות למדיום (כ-60 מעלות). לא כדאי לעלות מעל מידה זו, וממילא החלקים הצרים בקצוות יהיו עשויים יותר.

9

נותנים לבשר לנוח 15 דקות, מסירים את החוט ופורסים.