מתכון

ריבוליטה – מרק איכרים טוסקני

המרק האיטלקי הזה מצליח בו זמנית לשמור על פשטות ועושר טעמים

36,992 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
ריבוליטה - מרק איכרים טוסקני. צילום: ריאן
ריבוליטה - מרק איכרים טוסקני. צילום: ריאן

גיוון: לגרסא טבעונית ניתן לוותר על הפרמז'ן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לזילוף:

אופן ההכנה

1

מחממים חמאה עם שמן זית בסיר שמתאים גם לתנור. מטגנים על אש בינונית בצלים, שום, גזרים, סלרי, קליפת לימון ותפוחי אדמה כ-20 דקות. מוסיפים שעועית, עגבניות, מנגולד ורוזמרין ומכסים במים. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס, מביאים לרתיחה (מסלקים את הקצף), מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים על אש נמוכה.

2

בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

3

מעבירים את סיר המרק לתנור ואופים שעה.

4

מניחים פרוסת לחם או פיסות לחם לבן ללא הקרום בקערת מרק ועליהן יוצקים את המרק. מפזרים פרמזן ושמן זית ואופים כ-10 דקות ב-180 מעלות, עד שהגבינה נמסה.