מתכון

ריבועי עוגת גבינה חמה

הקונדיטור מיקי שמו חושף את הסודות שיבטיחו עוגות גבינה "כמו בקונדיטוריה"

15,623 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
ריבועי עוגת גבינה חמה. צילום: דניה ויינר
ריבועי עוגת גבינה חמה. צילום: דניה ויינר

עוגת גבינה שמגישים חמימה, ומכינים ממש בקלות ללא התערבות של מיקסר בתהליך. מעבד מזון, לעומת זאת, מקל מאד על הכנת הבצק לתחתית ולפרורים. העוגה תופחת מאד בתנור, אך במהלך הצינון חוזרת לנפחה המקורי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתחתית:

לפירורים (שטרויזל):

למלית:

אופן ההכנה

מכינים את התחתית

1

מעבדים את כל החומרים לבצק במעבד מזון. מהדקים אותו בידיים לתחתית התבנית. דוקרים במזלג ושומרים במקפיא.

מכינים את הפירורים

2

מעבדים את כל החומרים במעבד מזון בפולסים (לחיצות קצרות), עד לקבלת פרורי בצק. שומרים במקרר עד השימוש.

3

מחממים תנור ל160 מעלות.

מכינים את המלית, מרכיבים ואופים

4

טורפים היטב את כל החומרים, בעזרת מטרפה או במיקסר, עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים על התחתית ומיישרים.

5

מפזרים את הפרורים על המלית ואופים כ- 45 דקות, עד שהעוגה תפוחה והפרורים הזהיבו מעט (עדיין בהירים יחסית). מצננים מעט, פורסים לריבועים ומגישים.