לתבנית ריבועית בגודל 30 ס"מ.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
למלית:
לקימוח:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
1
שמים חמאה, סוכר ומלח בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות איטית 2 דקות לתערובת אחידה. מוסיפים ביצים ווניל ומערבלים עד שהביצים נטמעות בתערובת.
2
מערבבים קמח ואבקת אפייה בקערה ומוסיפים לקערת המיקסר ב-3 סבבים — בכל פעם ממתינים שהקמח ייטמע בתערובת לפני שמוסיפים עוד.
3
מערבלים עד שמתקבל בצק אחיד. אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
מתחילים לאפות:
4
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
5
חוצים את הבצק ומחזירים מחצית אחת למקרר. מרדדים את המחצית השנייה על משטח מקומח קלות למלבן בעובי 1/2 ס"מ ומעבירים לתבנית (לא נורא אם הבצק לא מכסה את כל התבנית).
6
אופים 10 דקות להזהבה קלה ומצננים. משאירים את התנור דולק.
מכינים את המלית, ממלאים ומסיימים את האפייה:
7
מערבבים מלית תמרים עם טחינה ומורחים על הבצק האפוי בשכבה אחידה. מגררים את מחצית הבצק השנייה על פומפייה — ישירות על גבי על המלית.
8
מחזירים לתנור ואופים 30 דקות עד שפירורי הבצק מזהיבים.
9
מצננים לחלוטין לפני שחותכים לריבועים בגודל 5 ס"מ. שומרים עד שבוע בכלי אטום