מתכון

ריבת דלעת מתובלת

להכנת הריבה משתמשים במיני פאם - דלעת מקסימה מהמשפחה של הדלעת הטריפוליטאית והצרפתית

11,121 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
ריבת דלעת מתובלת. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
ריבת דלעת מתובלת. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

להכנת הריבה השתמשתי במיני פאם – דלעת מקסימה מהמשפחה של הדלעת הטריפוליטאית והצרפתית, אבל אפשר להשתמש גם בדלורית. הריבה מצוינת על טוסט עם חמאה, אבל נסו למרוח אותה על עוף ותפוחי אדמה בתנור עם מעט סויה ושום – מתקבל מעדן של ממש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מסדרים קוביות דלעת בשכבה אחת בכלי רחב. זורים כ-1/2 כוס (100 גרם) סוכר ומערבבים לציפוי. מניחים בצד לשעתיים, כדי שהדלעת תגיר נוזלים.

2

מעבירים את הדלעת עם הנוזלים לסיר עמוק. חשוב שהנוזלים לא יעלו על מחצית גובהו של הסיר, כדי שלא יגלשו במהלך הבישול. מוסיפים את יתרת הסוכר, מיץ לימון ותערובת תבלינים.

3

מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה עד שכל הסוכר נמס. מגבירים להבה ומבשלים כ-40 דקות. מדי פעם מערבבים. אפשר גם למעוך את קוביות הדלעת לקבלת מרקם יותר משחתי. מעבירים לצנצנת מעוקרת.

גיוון: אפשר להחליף את המיני פאם ב-1 ק"ג דלורית קלופה, נקייה מגרעינים וחתוכה לקוביות קטנות (כ-2 דלוריות).