הגולות שמסתחררות בתחתית הסיר אמורות לשחרר אתכם מערבוב מתמיד, אבל זה לא אומר שאפשר לנטוש את הסיר — מדי פעם מוודאים שהחלב לא גולש.
לטובת המתכון יש להצטייד בשלוש גולות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
יוצקים חלב לסיר בעל תחתית עבה, מוסיפים סוכר ומקל וניל ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מדי פעם מערבבים. מסירים מהאש ומוסיפים סודה לשתייה. החלב יבעבע קצת וזה בסדר.
2
שמים את הגולות על כף ומטביעים אותן בסיר בעדינות. מחממים את הסיר על להבה נמוכה-בינונית. הגולות יתחילו להסתחרר בסיר (התנועה שלהן מחליפה ערבוב מתמיד). אם לא שומעים אותן מתנגשות, מגבירים מעט את הלהבה. מבשלים ללא כיסוי כשעתיים עד שהחלב מסמיך והגוון שלו הופך לקרמלי בהיר.
3
נפטרים מהגולות וממקל הווניל ומעבירים לצנצנת מעוקרת. שומרים את הריבה עד חודשיים במקרר.