תוספת נפלאה או ארוחה צמחונית מזינה. מקפידים לחלוט את הברוקולי חליטה קצרה כך שיישאר רענן וירוק בתבשיל. מבשלים את הדגנים בנוזלי החליטה של הברוקולי, שמשמשים גם להשריית הפטריות המיובשות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
חולטים ברוקולי בשפע מי מלח רותחים כ-3 דקות. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול ומסננים. שומרים ½2 כוסות מנוזלי הבישול ומוסיפים אליהם את הפטריות המיובשות לריכוך למשך 15 דקות.
2
קוצצים את הפטריות המושרות (אם השתמשתם בשיטאקי, מומלץ להסיר את הרגליים, שנותרות סיביות גם לאחר ההשריה). שומרים את הנוזלים לבישול הדגנים.
3
מחממים היטב מחבת עם שמן או חמאה ומטגנים פטריות טריות 5 דקות עד הזהבה. מנמיכים להבה, מזיזים את הפטריות לצד ומוסיפים בצל וצנוברים.
4
מטגנים 5 דקות עד שהבצל מזהיב. מוסיפים שום ואת הפטריות המיובשות ומטגנים דקה בלי שהשום ישחים.
5
מוסיפים דגנים, ממליחים, מפלפלים ומערבבים. יוצקים מעל ½2 כוסות מהנוזלים ששמרנו (ללא המשקעים), מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה 10 דקות עד שהדגנים מתרככים.
6
מסירים מהכיריים, מוסיפים פרמזן ומערבבים. מוסיפים את פרחי הברוקולי ומערבבים בעדינות. מגישים חם.
- מוסיפים 100 גרם בשר מעושן חתוך לקוביות בשלב טיגון הפטריות.
- אם אין שיטאקי אפשר להשתמש בפטריות פורצ’יני.
- אפשר להחליף את השמן בחמאה.