מתכון

ריזוטו פטריות בתנור

כולם יודעים שריזוטו קלאסי בוחשים ללא הפסקה. לא הפעם. לריזוטו הזה מוסיפים את כל הנוזלים ומשגרים לתנור. הברקה!

40,229 בשלנים התעניינו במתכון זה
ריזוטו פטריות בתנור. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
ריזוטו פטריות בתנור. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

כותשים פטריות פורצ’יני במעבד מזון כתישה גסה.

3

מחממים שמן בסיר שמתאים לתנור ומטגנים בצל, תימין, פורצ’יני כתושות ופטריות טריות כ-2 דקות עד הזהבה. אם אין די נוזלים בסיר, מוסיפים 2-1 כפות מים רותחים, כדי שהבצל והפטריות לא ייחרכו.

4

מוסיפים אורז ומערבבים. יוצקים יין לבן ומבשלים עד שמתאדה.

5

יוצקים לסיר מים רותחים, מוסיפים מלח, מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים, ואם יש צורך מוסיפים מלח.

6

מכסים ומעבירים לתנור. אופים 20 דקות.

7

מוציאים את הסיר מהתנור ומוסיפים פרמזן, חמאה, פטרוזיליה, ברנדי ושום. מערבבים עד לקבלת מרקם קרמי ומגישים מייד.