מתכון

ריזוטו פירות ים של הקופי בר

ריזוטו פירות ים, מן הטעימים שאפשר למצוא בעיר

39,543 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
ריזוטו פירות ים	. צילום: מיכל רביבו

 
ריזוטו פירות ים . צילום: מיכל רביבו  

התפריט של קופי בר (כמו המסעדה עצמה) מצטיין ביציבות, ויש בו הרבה מנות שכבר הפכו לקלאסיקה כמו הריזוטו. שימו לב: אף פעם אי אפשר לדייק בכמות הציר לריזוטו. כשמוסיפים אותו לריזוטו, חייבים להקפיד שיהיה חם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לריזטו:

לפירות ים:

אופן ההכנה

מכינים ריזוטו:

1

מאדים בצל בחמאה. מוסיפים אורז ומטגנים, עד שהגרגרים מתכסים היטב בשומן. מוסיפים יין ומבשלים-מצמצמים, עד שהוא מתאדה.

2

במקביל מחממים ציר ירקות בסיר נפרד. מוסיפים את הציר החם עד לכיסוי האורז ומערבבים. ממשיכים לערבב עד שהנוזל מתאדה ומוסיפים ציר. מאדים כ-25 דקות, תוך כדי בחישה והוספה הדרגתית של הציר, עד שגרגרי האורז רכים ומכוסים ברוטב קטיפתי.

במקביל מכינים את פירות הים:

3

מחממים ציר ירקות.

4

מחממים שמן זית במחבת. מוסיפים שום ומטגנים כחצי דקה (לא להשחים את השום). מוסיפים מולים ומטגנים עד שהם נפתחים. מוסיפים עגבניות, חמאה וציר ירקות חם. מתבלים במלח, פלפל, פפריקה ומיץ לימון. מבשלים 4-3 דקות, עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים שרימפס ומבשלים כדקה, עד שהם מוכנים.

מגישים:

5

לפני ההגשה מחממים את הריזוטו עם 1/2 כוס ציר ירקות (תוך כדי בחישה), מוסיפים בצל ירוק קצוץ וגבינת פרמזן. מחלקים את הריזוטו לצלחות הגשה ועורמים עליו פירות ים.