המנה מורכבת מ-3 רכיבים שכדאי להכין במקביל.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לאורז:
לדלעת בתימין:
לאגוזים קלויים:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים דלעת בתימין:
2
מסדרים פרוסות דלורית בתבנית בשכבה אחת. מזלפים שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומפזרים עלי תימין.
3
אופים כ-15 דקות לריכוך והזהבה.
קולים אגוזים:
4
מחממים מחבת עם שמן קוקוס. מוסיפים אגוזים, שום ותימין ומטגנים תוך כדי ערבוב 3-2 דקות או עד שהאגוזים משחימים.
בסמוך להגשה מבשלים את האורז:
5
מחממים שמן קוקוס בסיר ומטגנים בצל על להבה בינונית כ-5 דקות עד שהוא מתרכך ומזהיב. מוסיפים שום ואורז ומערבבים. את הדלעת והאגוזים אפשר להכין מראש ולחמם לפני ההגשה.
6
יוצקים חלב קוקוס, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה עד שהאורז מתרכך. מכבים את האש, מוסיפים קליפת תפוז מגוררת ומערבבים.
מרכיבים את הריזוטו ומגישים:
7
מסדרים בכל צלחת אורז ועליו פרוסות דלורית ו-2 כפות מתערובת האגוזים.