מתכון

“ריזוטו” קוקוס, דלעת ותפוז

טעמו של הקוקוס כאן דומיננטי, והוא מגיע משימוש בשמן קוקוס ומבישול בחלב קוקוס. את הממד הקרנצ’י מספקים אגוזי המלך

4,294 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2017
“ריזוטו” קוקוס, דלעת ותפוז. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
“ריזוטו” קוקוס, דלעת ותפוז. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

המנה מורכבת מ-3 רכיבים שכדאי להכין במקביל.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לאורז:

לדלעת בתימין:

לאגוזים קלויים:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים דלעת בתימין:

2

מסדרים פרוסות דלורית בתבנית בשכבה אחת. מזלפים שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומפזרים עלי תימין.

3

אופים כ-15 דקות לריכוך והזהבה.

קולים אגוזים:

4

מחממים מחבת עם שמן קוקוס. מוסיפים אגוזים, שום ותימין ומטגנים תוך כדי ערבוב 3-2 דקות או עד שהאגוזים משחימים.

בסמוך להגשה מבשלים את האורז:

5

מחממים שמן קוקוס בסיר ומטגנים בצל על להבה בינונית כ-5 דקות עד שהוא מתרכך ומזהיב. מוסיפים שום ואורז ומערבבים. את הדלעת והאגוזים אפשר להכין מראש ולחמם לפני ההגשה.

6

יוצקים חלב קוקוס, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה עד שהאורז מתרכך. מכבים את האש, מוסיפים קליפת תפוז מגוררת ומערבבים.

מרכיבים את הריזוטו ומגישים:

7

מסדרים בכל צלחת אורז ועליו פרוסות דלורית ו-2 כפות מתערובת האגוזים.