מתכון

שבלולי פילו תרד וגבינה של עומר מילר

את המאפה הבלקני הפופולרי אפשר להגיש כשבלול ענק, כרולדה או כשבלולים אישיים

73,705 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

את המאפה הבלקני הפופולרי אפשר להגיש כשבלול ענק, כרולדה או כשבלולים אישיים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית תרד וגבינה:

אופן ההכנה

מכינים את המלית:

1

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים עלי תרד 3 דקות עד שהם נובלים. מורידים מהאש ומקררים לחלוטין. סוחטים היטב ומערבבים עם הגבינות בקערה. מתבלים. היזהרו עם המלח, כי הגבינה מלוחה.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות.

3

מניחים עלה פילו על משטח עבודה ומברישים אותו בחמאה מומסת. מניחים עליו עלה נוסף, מברישים בחמאה ומניחים עוד עלה. מכינים באותה צורה עוד 3 מלבנים של בצק תלת שכבתי. במהלך העבודה מקפידים לכסות את העלים הנותרים במגבת לחה, כדי שלא יתייבשו.

ממלאים, מעצבים ואופים:

4

עורמים את מלית התרד והגבינות בשורה אחידה לאורך השליש התחתון בצד הרחב של הפילו ומגלגלים לרולדה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

אם מכינים שבלולים אישיים:

5

חוצים כל רולדה, מגלגלים לשבלולים ומסדרים בתבנית אפייה.

אם מכינים שבלול ענק:

6

מלפפים את אחת הרולדות סביב עצמה לשבלול ומעבירים לתבנית מרופדת. מצמידים לסופה רולדה נוספת וממשיכים ללפף. ממשיכים כך עם 2 הרולדות הנותרות.

7

מברישים את הרולדות או השבלולים בביצה.

8

את השבלול הענק אופים 50 דקות, הופכים לצד שני וממשיכים לאפות עוד 5 דקות. את השבלולים האישיים אופים 30-25 דקות ואת הרולדות 40 דקות. גם אותן כדאי להפוך ולאפות עוד כמה דקות מהצד השני.

אפשר להשתמש בבצק פילו מוכן.