את המאפה הבלקני הפופולרי אפשר להגיש כשבלול ענק, כרולדה או כשבלולים אישיים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית תרד וגבינה:
אופן ההכנה
מכינים את המלית:
1
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים עלי תרד 3 דקות עד שהם נובלים. מורידים מהאש ומקררים לחלוטין. סוחטים היטב ומערבבים עם הגבינות בקערה. מתבלים. היזהרו עם המלח, כי הגבינה מלוחה.
2
מחממים תנור ל-180 מעלות.
3
מניחים עלה פילו על משטח עבודה ומברישים אותו בחמאה מומסת. מניחים עליו עלה נוסף, מברישים בחמאה ומניחים עוד עלה. מכינים באותה צורה עוד 3 מלבנים של בצק תלת שכבתי. במהלך העבודה מקפידים לכסות את העלים הנותרים במגבת לחה, כדי שלא יתייבשו.
ממלאים, מעצבים ואופים:
4
עורמים את מלית התרד והגבינות בשורה אחידה לאורך השליש התחתון בצד הרחב של הפילו ומגלגלים לרולדה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
אם מכינים שבלולים אישיים:
5
חוצים כל רולדה, מגלגלים לשבלולים ומסדרים בתבנית אפייה.
אם מכינים שבלול ענק:
6
מלפפים את אחת הרולדות סביב עצמה לשבלול ומעבירים לתבנית מרופדת. מצמידים לסופה רולדה נוספת וממשיכים ללפף. ממשיכים כך עם 2 הרולדות הנותרות.
7
מברישים את הרולדות או השבלולים בביצה.
8
את השבלול הענק אופים 50 דקות, הופכים לצד שני וממשיכים לאפות עוד 5 דקות. את השבלולים האישיים אופים 30-25 דקות ואת הרולדות 40 דקות. גם אותן כדאי להפוך ולאפות עוד כמה דקות מהצד השני.