פטה, ברינזה או בולגרית – לא משנה איך קוראים לה – היא מחזיקה מעמד יפה במקרר, ואפשר להכין ממנה מנות קלות ומהירות. עשבי תיבול כמו שמיר או נענע יתקבלו בברכה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מסדרים בשכבות: מלפפונים, עגבניות, בצל ופלפל קלוי. מגררים גבינה בולגרית, מזלפים שמן זית ומגישים.
- זוהי גבינה חצי קשה המיוצרת בתהליך גיבון קצר, שבסופו מתבצעת הבחלה: מטבילים את הגבינה במשרה עשוי מי גבינה ומלח. ההבחלה עשויה להימשך עד שנה והיא מעניקה לגבינה טעם חלבי ומליחות.
- הגבינה הקלאסית מיוצרת מחלב צאן, אך כיום אפשר למצוא הרבה יותר בקלות גבינות תעשייתיות מחלב בקר.
- הבולגרית הכי טעימה שאנחנו מכירים מיוצרת בצפת על ידי מחלבת “המאירי”, וגם ל”קדוש” יש גבינה טובה מאוד.