מתכון

שופסקה סלט

פטה, ברינזה או בולגרית - לא משנה איך קוראים לה - היא מחזיקה מעמד יפה במקרר, ואפשר להכין ממנה מנות קלות ומהירות

1,281 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
שופסקה סלט. צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו
שופסקה סלט. צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו

פטה, ברינזה או בולגרית – לא משנה איך קוראים לה – היא מחזיקה מעמד יפה במקרר, ואפשר להכין ממנה מנות קלות ומהירות. עשבי תיבול כמו שמיר או נענע יתקבלו בברכה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מסדרים בשכבות: מלפפונים, עגבניות, בצל ופלפל קלוי. מגררים גבינה בולגרית, מזלפים שמן זית ומגישים.

3 קטנות על הבולגרית

  1. זוהי גבינה חצי קשה המיוצרת בתהליך גיבון קצר, שבסופו מתבצעת הבחלה: מטבילים את הגבינה במשרה עשוי מי גבינה ומלח. ההבחלה עשויה להימשך עד שנה והיא מעניקה לגבינה טעם חלבי ומליחות.
  2. הגבינה הקלאסית מיוצרת מחלב צאן, אך כיום אפשר למצוא הרבה יותר בקלות גבינות תעשייתיות מחלב בקר.
  3. הבולגרית הכי טעימה שאנחנו מכירים מיוצרת בצפת על ידי מחלבת “המאירי”, וגם ל”קדוש” יש גבינה טובה מאוד.