. מיץ הגזר מעשיר את הבשר בטעמים מתקתקים, ואלה מתאזנים היטב בזכות עלי הגפן וקליפות ההדרים. רגע לפני ההגשה מפזרים על השוק גרמולטה — תערובת תיבול איטלקית ירקרקה ומרעננת.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לגרמולטה הדרים:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-170 מעלות.
2
מברישים שוק טלה בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מניחים בתבנית גדולה ועמוקה.
3
מרתיחים בסיר מיץ גזר עם ציר עוף או מים ויוצקים על השוק. מוסיפים תימין, בצלי שאלוט וגזרים.
4
צולים בתנור כשעה. מוציאים את התבנית ומעלים את הטמפ' ל-190 מעלות.
5
מוסיפים לתבנית תחתיות ארטישוק, קישואים ועלי גפן ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. צולים עוד כ-30 דקות עד לדרגת מדיום-וול.
בסמוך להגשה מכינים גרמולטה
6
מערבבים פטרוזיליה, שום וקליפות הדרים ומפזרים על השוק הצלויה.