מתכון

שושני שמרים ריקוטה ודובדבנים

הבצק בדרך כלל עתיר חמאה, אך לא הפעם

2,252 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
שושני שמרים ריקוטה ודובדבנים. צילום: דניאל לילה
שושני שמרים ריקוטה ודובדבנים. צילום: דניאל לילה

ניחוחה של עוגת שמרים טרייה, אוורירית ופריכה, שזה עתה יצאה מהתנור, שווה הכול, כולל שבירת הדיאטה. ההכנה מצריכה מעט השקעה, אך היא מתגמדת מול התוצאה הנהדרת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

לקיפול:

למלית:

לסירופ סוכר:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

ממיסים שמרים בחלב בקערה קטנה.

2

שמים בקערת מיקסר את כל חומרי הבצק למעט חמאה, מוסיפים את החלב עם השמרים ולשים בעזרת וו לישה כ-10 דקות, לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק למנוחה של 10 דקות במקרר.

3

שמים את החמאה בין 2 ניירות אפייה ומרדדים אותה למלבן (בערך 15×20 ס”מ). מרדדים את הבצק למלבן בגודל 60×20 ס”מ, מניחים את החמאה על השליש העליון, מקפלים אותו לכיוון האמצע ומעליו מקפלים את השליש הנותר. מתקבל מלבן. מסובבים אותו חצי סיבוב (90 מעלות) ומרדדים למלבן של 40×20. מקפלים כמו ספר, כלומר מפגישים את 2 הצלעות במרכז הבצק. מקפלים לשניים, עוטפים בניילון ניצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

4

מרדדים את הבצק למלבן בגודל 20×40 ס”מ ומקפלים לשלוש. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה.

5

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את המלית ואופים

6

מקציפים חלבון עם סוכר לקצף יציב.

7

מערבבים בקערה את יתר חומרי המלית, חוץ מהדובדבנים. מקפלים לתוך מלית הגבינה את החלבון המוקצף.

8

מחלקים את הבצק לשני כדורים. מרדדים כל כדור למלבן בעובי 4 מ”מ. מורחים מחצית מתערובת הגבינה על כל מלבן (מקפידים להשאיר שוליים נקיים), מפזרים מחצית מכמות הדובדבנים ומגלגלים לגלילה.

9

חותכים כל גלילה לפרוסות בעובי 5 ס”מ. מסדרים בתבנית עגולה במרחק של 1/2 ס”מ זה מזה. שמים בצד להתפחה של חצי שעה.

10

אופים כ-40 דקות או עד שפני המאפה מזהיבים.

מכינים סירופ סוכר ומורחים

11

: בינתיים שמים סוכר ומים בקלחת קטנה ומבשלים עד שהסוכר נמס.

12

מורחים את פני העוגה בסירופ בעודה חמה בעזרת מברשת, ליצירת מראה מבריק ומזוגג.