מתכון

שיפודי סלמון טריאקי

בסט-סלר. מנה מרשימה וקלה להכנה, שתמיד גורפת את כל הקופה

7,482 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
שיפודי סלמון טריאקי. צילום: דניאל לילה
שיפודי סלמון טריאקי. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב טריאקי:

אופן ההכנה

1

מקרמלים סוכר בסיר עבה. מוסיפים את שאר החומרים, ומבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה. מצננים ומעבירים לכלי (הטריאקי נשמר זמן רב במקרר בכלי סגור).

2

משרים את נתחי הדג ברוטב טריאקי כשעה, משפדים וצולים בגריל כדקה מכל צד.

הצעת הגשה: מצע של ירקות ירוקים חותכים ירקות, כגון ברוקולי, כרוב ניצנים, אספרגוס ואפונה סינית, לגודל אצבע. חולטים במי מלח רותחים, ומעבירים למים קרים להפסקת הבישול ושמירה על הצבע הירוק החזק. מקפיצים בווק עם רוטב אויסטר וקורט מלח גס, ומגישים כמצע לשיפודים.