במהלך הצלייה הבייקון עובר טרנספורמציה — השומן ניתך והחלק הבשרי הופך למעטה דקיק ופריך. הפרגית סופחת את טעמו הבשרי המעושן ואת השומן העשיר והופכת לעסיסית במיוחד. התוספת של רוטב שמנת-מרווה מכניסה את המנה לפנתיאון הקומפורט-פוד החורפי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב:
אופן ההכנה
1
מבעירים גריל פחמים
מכינים את הרוטב:
2
מחממים שמן זית במחבת על להבה בינונית-גבוהה ומטגנים מרווה כדקה. מוסיפים שום, פלפל חריף ופטרוזיליה ל-20 שניות ומסירים מהכיריים.
3
מערבבים היטב ומעבירים לקערה. יוצקים שמנת חמוצה, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל.
משפדים, צולים ומגישים:
4
פורסים פרוסות בייקון על משטח עבודה. מניחים נתח פרגית בקצה כל פרוסה, מרימים את השוליים של פרוסת הבייקון מעל הפרגית ומגלגלים כך שיעטפו את הפרגית באופן הדוק. משפדים 4 גלילי פרגית על כל שיפוד.
5
צולים את השיפודים על גריל פחמים חם כ-4 דקות מכל צד או עד שהשומן ניגר כמעט לחלוטין מהבייקון והוא הופך פריך ושחום.
6
מגישים את השיפודים לצד רוטב השמנת.