מתכון

שיפודי פרגית עם תפוחי אדמה חלומיים

ארוחה שלמה בתבנית

18,504 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
שיפודי פרגית עם תפוחי אדמה חלומיים. גלית ויובל כספי כהן
שיפודי פרגית עם תפוחי אדמה חלומיים. גלית ויובל כספי כהן

החום האופטימלי לשיפודי הפרגית הינו 220 מעלות ואילו החום האופטימלי לתפוחי האדמה הינו 190 מעלות.
יחד עם זאת, אם מכינים את השיפודים ואת תפוחי האדמה יחד, אפשר להתחיל עם תפוחי האדמה בחום של 190 מעלות במשך 30 דקות.
ואז, כאשר מכניסים את תפוחי האדמה לסבב השני בתנור למשך 45 דקות נוספות, להגביר את החום ל-200 מעלות, לשנות את מצב האפייה לטורבו ולהוסיף את התבנית עם שיפודי הפרגית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה:

לתפוחי האדמה:

אופן ההכנה

לפרגית:

1

משרים את שיפודי העץ בקערת מים כמה שעות לפני הבישול, כדי שלא ישרפו בעת הבישול.

2

מערבבים את נתחי הפרגיות בקערה עם השמן, תבלין העוף והמלח. אם יש זמן, משאירים את הנתחים בתערובת השמן לפחות שעה כדי שיספגו טעמים (לא חובה).

3

מחממים תנור ל-220 מעלות.

4

משפדים את נתחי הפרגיות על שיפודי עץ. כ-6-7 נתחים על כל שיפוד תלוי בגודל של הנתחים (לא לצופף אותם יותר מידי).

5

מניחים את השיפודים בתבנית מרופדת בנייר אפיה

לתפוחי האדמה:

6

אופים במשך כ-45 דקות.

7

מחממים תנור ל-190 מעלות.

8

שוטפים את תפוחי האדמה ומניחים בסיר. מכסים במים ומבשלים על אש גבוהה עד רתיחה. מבשלים 7 דקות נוספות לחכי ריכוך.

9

מוציאים את תפוחי האדמה מהסיר למסננת ונותנים להם להצטנן במשך 3 דקות.

10

מפזרים את תפוחי האדמה בתבנית מלבנית (אני השתמשתי בתבנית חד פעמית). משמנים אותם במעט שמן זית עם הידיים.

11

אופים את תפוחי האדמה בתנור במשך 30 דקות.

12

מוציאים את התבנית מהתנור, מועכים את תפוחי האדמה קלות עם ממחה (נזהרים לא להפוך את תפוחי האדמה לפירה). מתבלים במלח, פלפל ושמן זית לפי הטעם ומערבבים קלות.

13

מחזירים לתנור ל-45 דקות נוספות.