שעשועי פילו

במהלך האפייה דפי פילו שומרים על צורתם, לא תופחים או מתכווצים, משחימים וקולטים טעמים בשמחה. כל הטיפים

31 בינואר 2017

פילו-סופיה

קונים, לא מכינים לבד פילו הוא בצק דקיק ועדין, עשוי קמח ומים בלבד ודל שומן. הכנתו דורשת מיומנות רבה. לא כדאי להסתבך ולנסות להכין אותו בבית. דפי הפילו המוכנים, הנמכרים קפואים בכל סופר, מספקים חלופה מעולה ובהחלט עושים את העבודה.
סוד ההצלחה הוא הפשרה מלאה ואיטית, עדיף לילה שלם במקרר. עלי פילו שהופשרו מחוץ למקרר – נשברים בקלות.
התייבשות מאחר שעלי הפילו דקיקים ואינם מכילים שומן, הם מתייבשים בקלות, הופכים לשבירים ואז אי אפשר לעבוד איתם. עובדים בכל פעם עם עלה אחד, ואת השאר שומרים מכוסים במגבת לחה (אך לא רטובה כדי שהעלים לא ידבקו זה לזה).
חיתוך חותכים את העלים בסכין או גוזרים במספריים כמו נייר.
חמאה או ביצה? מאפיה הפילו מתהדרים בעלעלי בצק פריכים. את ההפרדה לשכבות יוצרים על ידי הברשת דפי הפילו בחמאה מומסת. אם מברישים בביצה טרופה במקום בחמאה – שכבות הבצק נדבקות זו לזו ומתקבל מאפה קריספי ועמיד יחסית, שלא נפרד לשכבות.
בין השכבות כדאי להכניס טעמים והפתעות: לאחר ההברשה בחמאה, מפזרים תבלינים, אגוזים טחונים, אבקת סוכר וכו'.
מלית כדי לשמור על פריכות המאפה, מקפידים שהמלית לא תהיה רטובה. אם בכל זאת מדובר במלית המפרישה נוזלים, למשל מלית תפוחים, מרפדים את הבצק בחומרים שיספחו את הנוזלים, כמו למשל אבקת שקדים, פירורי לחם או עוגיות.

עוגיות פילו פריכות במילוי אגוזים וקינמון

קלתית פילו במילוי תרד

בניצה – מאפה פילו עם גבינות

meshulash_650

משולשי פילו ממולאים

מברישים עלה פילו בחמאה מומסת, מכסים בעלה פילו נוסף, מברישים שוב בחמאה מומסת וחותכים לרצועות ברוחב 5 ס"מ. מניחים בתחתית כל רצועה כפית של מלית (למשל מלית אגוזים לבקלאווה), מקפלים את הזוית השמאלית מעל המלית לכיוון ימין למעלה. מקפלים את המשולש שהתקבל מימין שמאלה באלכסון, וחוזרים על הקיפולים לסירוגין עד לקבלת משולש. את השפיץ המיותר של הבצק תוחבים לתוך הקיפול האחרון (ואפשר פשוט לחתוך אותו). מניחים את המשולשים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בחמאה מומסת ומפזרים סוכר. אופים בחום של 180 מעלות עד להזהבה.

קולאג' מהיר מעלי פילו

שבלולי פילו עם תרד וגבינה של עומר מילר 

filo Collage650

קעריות

מברישים עלה פילו בחמאה מומסת, מכסים בעלה פילו נוסף, מברישים שוב בחמאה מומסת, ומפזרים אבקת סוכר. חותכים לריבועים בגודל הרצוי ודוחפים כל ריבוע לשקע משומן בתנית שקעים (קצוות הריבוע מציצות החוצה וזה בסדר). אופים בחום של 190 מעלות עד להזהבה, ויש לנו קעריות אכילות ומתוקות, שהופכות שניים שלושה כדורי גלידה לקינוח אלגנטי ומושקע.

maatafot_650

מעטפות

מברישים עלה פילו בחמאה מומסת, מכסים בעלה פילו נוסף, מברישים שוב בחמאה מומסת, חותכים ל6 מלבנים ומניחים במרכז כל ריבוע כף גדושה של מלית. מקפלים את השליש העליון מעל המלית, מקפלים באותו אופן את השליש התחתון (כך שייפגשו במרכז). מקפלים את שני הצדדים (הריקים ממלית) זה על זה. מניחים את המעטפות הפוכות (כך שהתפר כלפי מטה) על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בחמאה מומסת ומפזרים סוכר. אופים בחום של 180 מעלות עד להזהבה.

סיגרים עם מלית בקלאווה

מניחים עלה פילו על משטח עבודה. מברישים בחמאה מומסת, ומכסים בעלה שני. מברישים בחמאה וחותכים ל9 ריבועים. מפזרים כף גדושה של מלית אגוזים לבקלאווה בשורה שלאורך השליש התחתון של כל ריבוע. מגלגלים לקבלת סיגרים. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים כל סיגר בחמאה מומסת ואופים 15 דקות עד שהם משחימים. טובלים כל סיגר לכמה שניות בסירופ רותח מיד לאחר האפייה. נעזרים במלקחיים או בכף טיגון מחוררת. עורמים את הסיגרים ומזלפים כף דבש לפני ההגשה.

סיגרים במלית תפוחים ואגוזים

tzrorot_650

צרורות

מברישים עלה פילו בחמאה מומסת, מכסים בעלה פילו נוסף, מברישים שוב בחמאה מומסת, חותכים לריבועים בגודל 10X10 ס"מ ומניחים במרכז כל ריבוע כף גדושה של מלית. אוספים את קצוות הריבוע, ומהדקים יחד ליצירת שקיק – בצק הפילו ישמור על צורתו. מניחים את השקיקים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בחמאה מומסת, ואופים בחום של 180 מעלות עד להזהבה.