נתח השפונדרה השמן מבושל בנוזל ואז נצלה ברוטב ברביקיו, ממש כמו ספייריבס רק בגרסה כשרה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מתבלים את נתח השפונדרה במלח ופלפל.
2
מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבשר מכל הצדדים עד שהוא משחים. מוציאים את הבשר מהסיר ומעבירים לצלחת. מוסיפים לסיר ירקות ורוזמרין ומטגנים כ-5 דקות עד שהם מזהיבים קלות. מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים עד שהוא מצפה את הירקות.
3
מחזירים לסיר את הבשר, מוסיפים מיץ תפוחים, דבש, סויה, שיני שום ומים עד לכיסוי מלא של הבשר. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-3 שעות עד שהבשר רך מאוד (אחרי הרתיחה אפשר להעביר את הסיר לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך ½4 שעות). מצננים.
4
מוציאים את הבשר מהסיר ומסננים את הרוטב. מחזירים את הרוטב לסיר ומבשלים על להבה גבוהה עד שהנוזל מצטמצם לרוטב סמיך מאוד.
5
מניחים את הבשר בתבנית ומזגגים ברוטב המצומצם. מחזירים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד להשחמה. מגישים מיד.