מתכון

שקשוקה בשר וחומוס

שי לי ליפא מציעה גיוון לשקשוקה הקלאסית: תוספת של בשר וגרגרי חומוס

20,118 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
שקשוקה בשר וחומוס של שי לי ליפא. צילום: דניאל לילה, סגנון: דלית רוסו
שקשוקה בשר וחומוס של שי לי ליפא. צילום: דניאל לילה, סגנון: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת גדולה ורחבה על להבה בינונית. מוסיפים שמן, בצל וכמון ומאדים כ-5 דקות, עד שהבצל מתרכך. מוסיפים בשר ומטגנים תוך כדי ערבוב ופירור הבשר, עד שמשנה את צבעו לחום.

2

מוסיפים עגבניות וחומוס ומביאים לרתיחה. ממליחים, מפלפלים, מכסים ומבשלים כ-10 דקות, עד שגרגרי החומוס רכים.

3

יוצרים 6 גומות קטנות ברוטב ושוברים לתוכן ביצים אחת-אחת. מכסים ומבשלים 5-3 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים.