החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים מחבת גדולה ורחבה על להבה נמוכה. מוסיפים שמן ושום ומאדים את השום כדקה (נזהרים שלא יזהיב). מוסיפים עגבניות ומתבלים בכמון, מלח ופלפל. מבשלים כ-10 דקות ללא כיסוי.
2
יוצרים 6 גומות קטנות ברוטב, שוברים ביצים אחת-אחת לתוך הגומות, מכסים ומבשלים 5-2 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה. מגישים מיד.
5 טיפים לשקשוקה מעולה:
- משתמשים במחבת עמוקה מעט או בסיר רחב ונמוך שוליים (אם מדובר בכמות גדולה), שיוכלו להכיל כמות יפה של רוטב בלי ללכלך את הכיריים.
- משלימים לגמרי את בישול הרוטב, כולל התיבול, לפני שמוסיפים את הביצים. לאחר הוספתן אי אפשר לערבב יותר.
- כדי למנוע “תאונות” של חלמונים שבורים, פותחים את הביצים אחת אחת לתוך קערית ומחליקים למחבת.
- למראה יפה יותר חופרים גומות ברוטב, ולתוכן יוצקים את הביצים.
- מי שאוהב ביצת עין הפוכה, יכסה את התבשיל. מי שאוהב את החלמון רך, ינמיך את הלהבה ויבשל רק עד התגבשות החלבון. מי שאוהב את החלמון מבושל היטב, ישכח מהשקשוקה ויחזור אחרי 5 דקות.
לפי אותה שיטה אפשר להכין גם:
- שקשוקה עם כרישה ותרד: מטגנים קלות גבעול כרישה פרוס דק וכוס עלי תרד או מנגולד. מוסיפים שום ועגבניות וממשיכים לפי המתכון.
- שקשוקה עם ברוקולי: חולטים תפרחת ברוקולי מפורקת לפרחים. מוסיפים יחד עם העגבניות וממשיכים לפי המתכון.