מתכון

שקשוקה קלאסית

מתכון מנצח לשקשוקת העגבניות המוכרת והאהובה. אפשר לגוון לפי מצב הרוח גם עם כרישה, תרד וברוקולי

313,250 בשלנים התעניינו במתכון זה
שקשוקה קלאסית. צילום: אילון פז
שקשוקה קלאסית. צילום: אילון פז

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת גדולה ורחבה על להבה נמוכה. מוסיפים שמן ושום ומאדים את השום כדקה (נזהרים שלא יזהיב). מוסיפים עגבניות ומתבלים בכמון, מלח ופלפל. מבשלים כ-10 דקות ללא כיסוי.

2

יוצרים 6 גומות קטנות ברוטב, שוברים ביצים אחת-אחת לתוך הגומות, מכסים ומבשלים 5-2 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה. מגישים מיד.

5 טיפים לשקשוקה מעולה:

  1. משתמשים במחבת עמוקה מעט או בסיר רחב ונמוך שוליים (אם מדובר בכמות גדולה), שיוכלו להכיל כמות יפה של רוטב בלי ללכלך את הכיריים.
  2. משלימים לגמרי את בישול הרוטב, כולל התיבול, לפני שמוסיפים את הביצים. לאחר הוספתן אי אפשר לערבב יותר.
  3. כדי למנוע “תאונות” של חלמונים שבורים, פותחים את הביצים אחת אחת לתוך קערית ומחליקים למחבת.
  4. למראה יפה יותר חופרים גומות ברוטב, ולתוכן יוצקים את הביצים.
  5. מי שאוהב ביצת עין הפוכה, יכסה את התבשיל. מי שאוהב את החלמון רך, ינמיך את הלהבה ויבשל רק עד התגבשות החלבון. מי שאוהב את החלמון מבושל היטב, ישכח מהשקשוקה ויחזור אחרי 5 דקות.

לפי אותה שיטה אפשר להכין גם:

  • שקשוקה עם כרישה ותרד: מטגנים קלות גבעול כרישה פרוס דק וכוס עלי תרד או מנגולד. מוסיפים שום ועגבניות וממשיכים לפי המתכון.
  • שקשוקה עם ברוקולי: חולטים תפרחת ברוקולי מפורקת לפרחים. מוסיפים יחד עם העגבניות וממשיכים לפי המתכון.