מנה עם שורשים פרסיים שכיכבה על שולחננו בימי שבת. בחורף מומלץ להוסיף שמנת לבישול לתרד, כדי לקבל מאכל כבד, מנחם ועשיר יותר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מטגנים כרשה במעט חמאה על חום בינוני עד להתרככות, ללא הזהבה. מוסיפים שום ותרד ומטגנים כ-5 דקות עד להתרככות. מתבלים עם פלפל שחור ומלח (בעדינות, הפטה שתתווסף תמליח את המנה).
2
יוצרים גומות קטנות ושוברים בעדינות את הביצים אל תוך המחבת. מבשלים את הביצים עד המידה הרצויה.
3
מפזרים גבינת פטה מעל ומגישים מיד.