מתכון

שרימפס קריסטל באיולי צ'יפוטלה של שף הלל תווקולי

השף של מסעדת "פאסטל" מציע דרך פשוטה, טעימה ואלגנטית ליהנות מטעמם של שרימפס

2,104 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2010
צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לאיולי צ'יפוטלה

אופן ההכנה

מכינים איולי צ'יפוטלה: 

1

שמים את כל החומרים למעט השמן בקערת מעבד מזון. מעבדים בפולסים ותוך כדי כך מזלפים את השמן באיטיות עד לקבלת משחה אחידה וחלקה. טועמים ומתקנים תיבול. אפשר לשמור עד 3 ימים במקרר.

סמוך להגשה מכינים את השרימפס:

2

מחממים מחבת פסים עם שמן וצורבים את השרימפס כ-2 דקות מכל צד עד לקבלת סימני חריכה. תוך כדי הצריבה מדליקים ענף מרווה בעזרת מצת ומניחים לצד השרימפס במחבת.

3

מסדרים שרימפס על צלחת הגשה לצד איולי ומגישים מייד. צ'יפס עבים ופריכים מתאימים במיוחד למנה זו.