מתכון

תבשיל בקר עם חומוס, ארטישוק ומנגולד

מנה עיקרית צבעונית ומעוררת תאבון שתשדרג כל שולחן חג

3,536 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מכניסים את הבשר לסיר עם 2 ליטר מים רותחים (כדאי להוסיף 3-2 גרגרי פלפל אנגלי ועלה דפנה, לא חובה) ומבשלים מכוסה שעה על להבה בינונית. בתום הבישול מסננים את הנוזלים ושומרים לשימוש אחר (להכנת מרק או אורז למשל, מתכון בהמשך).

2

מחממים שמן בקדרה גדולה או בסיר כבד שמתאים לתנור ומטגנים בצל כ-5 דקות עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים את כל שאר החומרים חוץ ממנגולד ומביאים לרתיחה.

3

מוסיפים את קוביות הבשר, מנגולד וזוקיני ומבשלים מכוסה כחצי שעה על להבה בינונית-נמוכה (אם חסרים נוזלים, מוסיפים מהנוזלים שנותרו מבישול הבשר).

4

בינתיים מחממים תנור ל-150 מעלות.

5

מעבירים את הקדרה לתנור ומבשלים מכוסה עוד שעתיים עד שהבשר רך לחלוטין. לקראת סוף הבישול אפשר להסיר את הכיסוי על מנת לתת לרוטב להצטמצם.

לאורז מבושם

6

שומרים את המים מבישול הבשר ומתבלים אותם בקומץ שערות זעפרן וקליפה מגוררת מלימון אחד. מוסיפים אורז ומבשלים בשיטת הפילאף ביחס של 1:½1 או בבישול רגיל ביחס של 2:1.