מתכון באדיבות ימית בן הרוש, נצר למשפחת בשלנים וקונדיטורים אלג’יראית. המנה משלבת אלמנטים משתי ברכות – בשר ראש ועלי סלק – לתבשיל עשיר ונימוח במיוחד.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מבשלים בשר וחומוס בסיר מכוסה במים כשעתיים עד ריכוך. במהלך הבישול מקפים (מסירים בכף מחוררת) את הקצף שנוצר על פני התבשיל. מסננים.
2
בסיר נפרד מרתיחים מים, ממליחים מעט ומבשלים את המנגולד כ-10 דקות עד ריכוך. מסננים.
3
מחממים שמן בסיר. מוסיפים שום ותבלינים ומטגנים שניות אחדות.
4
מוסיפים את הבשר עם החומוס. יוצקים כ-1/2 כוס מים, מכסים, מביאים לרתיחה קלה ומבשלים על להבה נמוכה כ-45 דקות, למיזוג הטעמים.
5
מגישים על מצע קוסקוס.
קיבוץ גלויות: בהשאלה מטכניקת הבישול הצרפתית, בשלב טיגון השום מוסיפים את שלישיית ירקות השורש המפורסמת – בצל, גזר וסלרי – להעשרת טעמה של הקדרה.