תבשיל עם גוון חורפי וטעמים מעושנים. מומלץ להשתמש בנקניקיות איכותיות של קצבים ולא במתועשות (למשל הנקניקיות של ”פרנק”).
מתכון לפולנטה רכה
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות.
2
מערבבים דלעת עם 2 כפות שמן ומרווה ומשטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
3
צולים כ-30 דקות עד שהדלעת זהובה ורכה.
4
מחממים מחבת עם 2 כפות שמן, מוסיפים נקניקיות ומטגנים עד השחמה. מוסיפים בצל ומזהיבים 3 דקות. מוסיפים את הדלעת וערמונים ומקפיצים עוד דקה. מתבלים במלח ופלפל.
5
מניחים 2 כפות פולנטה רכה בכל צלחת ועליה תבשיל נקניקיות ודלעת. מגישים חם.