מתכון

תבשיל פרגיות עם כרובית צלויה, טחינה ושקדים קלויים

תבשיל פרגיות ים תיכוני, עם כרובית ותפוחי אדמה שמתובל בטחינה מוקרמת ושקדים קלויים

121,728 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2017
תבשיל פרגיות עם כרובית צלויה, טחינה ושקדים קלויים. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
תבשיל פרגיות עם כרובית צלויה, טחינה ושקדים קלויים. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

סינרגיה בין מקלובה וסינייה. תבשיל פרגיות ים תיכוני, שמתחיל על הכיריים ונגמר בתנור.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטחינה מוקרמת:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מבשלים כרובית ותפוחי אדמה בסיר עם מים רותחים 15-10 דקות עד שהם רכים ומסננים.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות.

3

מסדרים פרגיות, כרובית ותפוחי אדמה בכלי רחב וחסין חום. מזלפים מעל שמן זית ומתבלים במלח, פלפל, סומאק וכמון טחון. מערבבים ומשטחים בתבנית.

4

צולים בתנור כ-30 דקות עד הזהבה.

5

מערבבים טחינה עם מים, מיץ לימון, שום ומלח ומזלפים מעל הקדרה.

6

אופים 10 דקות נוספות עד הזהבה.

7

מפזרים מעל פטרוזיליה ושקדים קלויים ומגישים חם.