שימו לב כי הצלי צריך לבלות 8 שעות בתנור. יוגורט מרכך מאוד את הבשר, כך שאם אתם ממהרים – גם צלייה של 4 שעות תספיק. מומלץ להתחיל בהכנות יום קודם ולתת לבשר השריה ממושכת.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למרינדה:
לתערובת התבלינים:
לתבשיל:
להגשה:
אופן ההכנה
משרים את הבשר במרינדה:
1
מערבבים יוגורט עם גראם מסאלה, מלח ופלפל שחור בקערה רחבה. מוסיפים קוביות בשר ומערבבים. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים ועד 24 שעות.
מכינים את תערובת התבלינים:
2
מחממים מחבת יבשה וקולים זרעי כמון, כוסברה, חילבה הל ושומר על להבה גבוהה רק עד שעולה ניחוח או עד ששומעים 3 צלילי התפצפצות. מסירים מהכיריים ומצננים.
3
כותשים את התבלינים וטוחנים לאבקה. מערבבים עם קארי ומלח.
מכינים את התבשיל ומגישים:
4
מחממים שמן קוקוס בסיר רחב שיכול להיכנס לתנור ומטגנים בצל 7-5 דקות על להבה בינונית להזהבה קלה. מוסיפים תערובת תבלינים, שום, ג'ינג'ר, צ'ילי ועלי קארי ומטגנים כ-2 דקות עד שעולה ניחוח עז.
5
מוסיפים את הבשר עם נוזלי ההשריה, כוסברה, רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות וציר בקר ומביאים לרתיחה.
6
מכסים את הסיר ומעבירים לתנור ל-8 שעות עד שהבשר מתרכך.
7
מגישים חם עם כוסברה ואורז לבן. הקארי נשמר עד 5 ימים במקרר.