מתכון

תבשיל קארי אדום אפוי בתנור

מנת "שגר ושכח" קלאסית. "אני מכניס את הסיר לתנור בערב ולמחרת מחכה לי ארוחת הצהריים"

3,269 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2017
תבשיל קארי אדום של נועם דקרס. צילום: שרית גופן | סגנון: אינה גוטמן
תבשיל קארי אדום של נועם דקרס. צילום: שרית גופן | סגנון: אינה גוטמן

שימו לב כי הצלי צריך לבלות 8 שעות בתנור. יוגורט מרכך מאוד את הבשר, כך שאם אתם ממהרים – גם צלייה של 4 שעות תספיק. מומלץ להתחיל בהכנות יום קודם ולתת לבשר השריה ממושכת.   

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה:

לתערובת התבלינים:

לתבשיל:

להגשה:

אופן ההכנה

משרים את הבשר במרינדה:

1

מערבבים יוגורט עם גראם מסאלה, מלח ופלפל שחור בקערה רחבה. מוסיפים קוביות בשר ומערבבים. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים ועד 24 שעות.

מכינים את תערובת התבלינים:

2

מחממים מחבת יבשה וקולים זרעי כמון, כוסברה, חילבה הל ושומר על להבה גבוהה רק עד שעולה ניחוח או עד ששומעים 3 צלילי התפצפצות. מסירים מהכיריים ומצננים.

3

כותשים את התבלינים וטוחנים לאבקה. מערבבים עם קארי ומלח.

מכינים את התבשיל ומגישים:

4

מחממים שמן קוקוס בסיר רחב שיכול להיכנס לתנור ומטגנים בצל 7-5 דקות על להבה בינונית להזהבה קלה. מוסיפים תערובת תבלינים, שום, ג'ינג'ר, צ'ילי ועלי קארי ומטגנים כ-2 דקות עד שעולה ניחוח עז.

5

מוסיפים את הבשר עם נוזלי ההשריה, כוסברה, רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות וציר בקר ומביאים לרתיחה.

6

מכסים את הסיר ומעבירים לתנור ל-8 שעות עד שהבשר מתרכך.

7

מגישים חם עם כוסברה ואורז לבן. הקארי נשמר עד 5 ימים במקרר.