עמילניים (ולכן משביעים) ובעלי מרקם משתנה וטעם עדין, שמקבל בשמחה כל מה שמשדכים לו. מתאים להכנה מראש וגם לפיקניק. אנחנו פשוט אוהבים תפוחי אדמה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מבשלים תפוחי אדמה במיקרוגל או במים רותחים במשך 7 דקות, עד שהם מתחילים להתרכך. מסננים ומעבירים לתבנית פיירקס.
2
מחממים תנור ל-180 מעלות.
3
מחממים שמן בווק חם מאוד, ומקפיצים בצל, גזר, פלפלים, סלרי ועגבניות לפי סדר זה. מוסיפים קארי, שום, מים, חלב קוקוס וצ’ילי. מתבלים במלח, ג’ינג’ר ועשב לימון ומערבבים היטב.
4
יוצקים את תכולת הווק על תפוחי האדמה, מכסים ואופים או מבשלים יחד כ-20 דקות. מסירים את הכיסוי, מוסיפים כוס אפונה ואופים או מבשלים עוד 5 דקות. מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים מיד.
- מניחים אותם עם הקליפה על מצע מלח גס, וצולים שעה בתנור. גן עדן.
- מבשלים אותם, מקלפים ומתבלים מיד בפפריקה מעושנת, מלח ושמן זית.
- פורסים אותם הכי דק שאפשר, מניחים בתבנית עם נייר אפייה, מרססים בשמן זית, ואופים עד לקבלת עלעלים פריכים.
- לשאריות של פירה מוסיפים ביצים, עשבי תיבול וגבינה קשה מגוררת ומערבבים. יוצרים לביבות, טובלים בפירורי לחם ומטגנים.