הם עמילניים (ולכן משביעים) ובעלי מרקם משתנה וטעם עדין, שמקבל בשמחה כל מה שמשדכים לו.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מבשלים תפוחי אדמה כ-8 דקות מרגע שהמים רתחו, רק עד שמתחילים להתרכך. מסננים ומקררים.
2
חוצים את תפוחי האדמה ומרוקנים את תוכנם בעזרת כף פריזיאן או כפית, משאירים דפנות בעובי 2 ס”מ ויוצקים 1/2 כפית חמאה מומסת לכל חצי תפוח אדמה.
3
מזהיבים בצל בשארית החמאה. כשמתרכך מוסיפים שום ופטריות, מקפיצים ומתבלים במלח ופלפל. עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.
4
מחממים תנור ל-180 מעלות.
5
מערבבים את חומרי המלית המוקפצים עם אגוזים, סלרי, עשבי תיבול ורוקפור.
6
ממלאים כל סירת תפוח אדמה בתערובת, יוצקים מעל מעט שמנת. אופים כ-15 דקות, או עד שפני התערובת מזהיבים.