מתכון

תפוחי אדמה ממולאים בדוקסל פטריות

אנחנו פשוט אוהבים תפוחי אדמה

4,293 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
תפוחי אדמה ממולאים בדוקסל פטריות. צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו
תפוחי אדמה ממולאים בדוקסל פטריות. צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו

הם עמילניים (ולכן משביעים) ובעלי מרקם משתנה וטעם עדין, שמקבל בשמחה כל מה שמשדכים לו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים תפוחי אדמה כ-8 דקות מרגע שהמים רתחו, רק עד שמתחילים להתרכך. מסננים ומקררים.

2

חוצים את תפוחי האדמה ומרוקנים את תוכנם בעזרת כף פריזיאן או כפית, משאירים דפנות בעובי 2 ס”מ ויוצקים 1/2 כפית חמאה מומסת לכל חצי תפוח אדמה.

3

מזהיבים בצל בשארית החמאה. כשמתרכך מוסיפים שום ופטריות, מקפיצים ומתבלים במלח ופלפל. עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות.

5

מערבבים את חומרי המלית המוקפצים עם אגוזים, סלרי, עשבי תיבול ורוקפור.

6

ממלאים כל סירת תפוח אדמה בתערובת, יוצקים מעל מעט שמנת. אופים כ-15 דקות, או עד שפני התערובת מזהיבים.

גיוונים: אפשר להחליף את תפוחי האדמה בלחמניות ביס.