מתכון

גראטן תפודי ראטֵה ושומר עם גבינת בּוּשֵה ותימין

בגראטן הזה השתמשתי בשמן זית במקום בשמנת המסורתית, והתוצאה היא תפוחי אדמה פריכים וזהובים בשוליים

3,940 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
גראטן תפודי ראטֵה ושומר עם גבינת בּוּשֵה ותימין. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
גראטן תפודי ראטֵה ושומר עם גבינת בּוּשֵה ותימין. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

תפוחי האדמה מזן ראטה (ratte) הם קטנים, צהבהבים ומוארכים. יש להם טעם אגוזי ומרקם של חמאה. לא פלא ששפים צרפתים משוגעים עליהם. בגראטן הזה השתמשתי בשמן זית במקום בשמנת המסורתית, והתוצאה היא תפוחי אדמה פריכים וזהובים בשוליים. אם לא מוצאים ראטה, אפשר להשתמש בכל סוג של תפוחי אדמה לאפייה, כמו דזירה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מסדרים פרוסות תפוחי אדמה ושומר בתבנית בחפיפה כמו רעפים (אני אוהבת לסירוגין: 6 תפודים ושומר אחד). מזלפים שמן זית ומפזרים תימין, מלח ופלפל.

3

אופים 15 דקות. מפזרים גבינה ומחזירים לתנור ל-15 דקות נוספות או עד שתפוחי האדמה משחימים והגבינה נמסה. מגישים מייד.

אל תשליכני לעת זקנה
תפוחי אדמה שישבו בסלסילה זמן ארוך מושלמים לניוקי ולרושטי. עם הגיל הם מפתחים עמילן, שעוזר להם "להחזיק" מאכלים בעלי נטייה להתפרק. חשוב רק לא להשתמש בתפוחי אדמה שהתחילו להוריק – להם כבר אין תקנה.

גיוונים:
אפשר להחליף את גבינת הבושה בגבינת סנט מור