חיפוש מתקדם

עיג’ה בשר

מתכון לעיג’ה בשר
צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

במקור יוצאי חלבּ שבסוריה מכינים אותה מבשר בקר טחון ופטרוזיליה, אך טלה טחון הוא גרסה מבורכת. גם בעשבים מומלץ לגוון עם תערובת של פטרוזיליה וכוסברה, ובגרסת הטלה גם נענע קצוצה משלימה את החוויה לארומטית במיוחד

חומרים

לטיגון:
ללביבה מבושמת במיוחד (לא חובה):
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל החומרים ללביבות.
  2. מחממים מחבת עם שמן, יוצקים לביבות מעט פחוסות בעזרת כף ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה עמוקה.
  3. מהמחבת מניחים הישר על פיתה (כדי שהלחם יספוג את השומן) ומגישים עם בצל, רוקט וטחינה או מיונז.

גיוון: אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח מצה או או פירורי לחם.
את שמן הקנולה ניתן להמיר בשמן זית.

עוד כמה רעיונות להכנת עיג’ות
הקלאסית – מערבבים 2 תפוחי אדמה מבושלים ומגוררים עם כוס פטרוזיליה קצוצה, בצל קצוץ ו-4 ביצים.
הכתומה – מערבבים דלורית מבושלת ומעוכה עם כף אריסה, 1/2 כוס כוסברה ו-4 ביצים.
הירוקה – מערבבים 2 כוסות תרד קצוץ עם תפוח אדמה מבושל ומגורר ו-4 ביצים.
האיטלקית – מערבבים 1/2 כוס גבינת מוצרלה טרייה קצוצה, 2 כפות זיתים קצוצים, כף פסטו, 3 עגבניות מיובשות קצוצות ו-4 ביצים.