מתכון

עיג’ה בשר

לביבות בשר עיראקיות עם בשר טחון - ויש עוד רעיונות לגרסאות צמחוניות

40,473 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

גיוון: אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח מצה או או פירורי לחם.
את שמן הקנולה ניתן להמיר בשמן זית.

עוד כמה רעיונות להכנת עיג'ות
הקלאסית – מערבבים 2 תפוחי אדמה מבושלים ומגוררים עם כוס פטרוזיליה קצוצה, בצל קצוץ ו-4 ביצים.
הכתומה – מערבבים דלורית מבושלת ומעוכה עם כף אריסה, 1/2 כוס כוסברה ו-4 ביצים.
הירוקה – מערבבים 2 כוסות תרד קצוץ עם תפוח אדמה מבושל ומגורר ו-4 ביצים.
האיטלקית – מערבבים 1/2 כוס גבינת מוצרלה טרייה קצוצה, 2 כפות זיתים קצוצים, כף פסטו, 3 עגבניות מיובשות קצוצות ו-4 ביצים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון:

ללביבה מבושמת במיוחד (לא חובה):

להגשה:

אופן ההכנה

1

מערבבים את כל החומרים ללביבות.

2

מחממים מחבת עם שמן, יוצקים לביבות מעט פחוסות בעזרת כף ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה עמוקה.

3

מהמחבת מניחים הישר על פיתה (כדי שהלחם יספוג את השומן) ומגישים עם בצל, רוקט וטחינה או מיונז.