מתכון

שיפודי פרגית ברוטב סאטה פיקנטי

הסאטה הוא רוטב חמאת בוטנים וחלב קוקוס (או קרם) מהמטבח האינדונזי ושידוך מעולה לכל דבר, ובעיקר כרוטב לשיפודי עוף צלוי

97,836 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2020
שיפודי פרגית ברוטב סאטה פיקנטי של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: גיא כהן
שיפודי פרגית ברוטב סאטה פיקנטי של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: גיא כהן

את השיפודים מגישים ככה ואוכלים עם הידיים, אפשר לצד הרוטב ואפשר עם משיחה מהרוטב כשהבשר עוד לוהט (החום מחדיר את טעמי הרוטב לבשר). שימו לב שמשרים את העוף במרינדה לכשעתיים עד שלוש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה

לרוטב סאטה

אופן ההכנה

מכינים מרינדה ומשרים את הפרגית

1

מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה רחבה, משרים קוביות פרגית במרינדה לשעתיים עד שלוש.

מכינים את הרוטב

2

שמים שמן, בצל, שום וצ'ילי במחבת רחבה ומטגנים כ-3-2 דקות מעל להבה בינונית להזהבה. מוסיפים חמאת בוטנים, דבש וחלב קוקוס ומבשלים כ-3 דקות לקבלת רוטב סמיך. מוסיפים רוטב דגים וסויה ומורידים מהאש.

משפדים וצולים

3

ממלאים תבנית מלבנית רחבה במעט מים ומשרים שיפודי עץ כ-15 דקות. משפדים כ-5 קוביות פרגית על כל שיפוד, אפשר להניח ביניהן קוביות בצל סגול ו/או עגבניות שרי צבעוניות. מלהיטים מחבת פסים וצולים את השיפודים כ-5 דקות מכל צד או עד שהפרגיות שחומות. מגישים את השיפודים חמים לצד רוטב חמאת הבוטנים או שמושחים כל שיפוד בכפית רוטב מיד כשמורידים מהמחבת.