איך מכינים אורז פרסי חגיגי?
איך יוצרים את שכבת הטהדיג השחומה וכיצד מגיעים לגרגרי אורז מושלמים שיוצאים אחד-אחד? הסודות לאורז פרסי מושלם
בקצרה:
- הטיפ הראשון לאורז אחד-אחד: שוטפים ומסננים היטב מכל העמילן.
- מבשלים את האורז מעט זמן בהרבה מים לריכוך ראשוני.
- פרוסות תפוחי האדמה מבודדות את האורז ממקור החום.
- אחרי שיוצרים ארובות בתוך האורז יוצקים את השמן המתובל ומאדים.
אורז פרסי – העקרונות
- קונים אורז טוב מזן פרסי, טרי ואיכותי. איך יודעים שהוא כזה? רואים את זה על הגרגרים וגם במחיר.
- שוטפים כדי שהאורז יהיה אחד-אחד, חייבים להיפטר מהעמילן העוטף אותו. שוטפים את הגרגרים בהמון מים עד שהמים צלולים.
- משרים את האורז במי מלח (2 כוסות מים + כפית מלח). כשאין זמן משרים רק שעה-שעתיים, ואם יש זמן — עדיף לילה.
לאורז לבן במיוחד מוסיפים למי ההשריה גם מעט מיץ לימון להלבנת הגרגרים. - מבשלים, טייק 1 ממלאים את הסיר במים עם אורז ומביאים לסף רתיחה. מבשלים דקה-שתיים ומסננים מייד. לא נותנים לאורז להתבשל ברתיחה מכיוון שהיא תרכך אותו יותר מדי.
- מבשלים, טייק 2 כאן בחירת הסיר חשובה: קודם כל שיהיה בעל מכסה תואם ושנית שיהיה רחב דיו, כך שיכיל הרבה טהדיג. אם משתמשים בסיר שבו בושל האורז בטייק הראשון, מנקים אותו מעמילן.
תנסו את זה בבית: מתכונים לאורז פרסי:
אורז פרסי לבן-צהוב עם שכבת טהדיג
- הטהדיג שכבה פריכה במיוחד של פרוסות תפוחי אדמה, שחוצצת בין האורז המתאדה למקור החום.
- תפוחי האדמה פורסים אותם לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ (פרוסות עבות לא ישחימו יפה ודקות מדי יישרפו).
- מכינים את הטהדיג מחממים מים, שמן וכורכום (ולפעמים זעפרן) בסיר לפיזור האחיד של הכורכום. מניחים עליהם פרוסות תפוחי אדמה בשכבה אחת צפופה. מהדקים עליהן 5 כפות אורז בידיים, רק כדי לקבע את מבנה הכוורת שיצרו הפרוסות. מדליקים את האש ומטגנים כמה דקות בלי להזיז את הסיר עד שהאורז מתחיל להזהיב בשוליים. מוסיפים את יתר האורז.
- ארובות של טעם בעזרת אצבע או ידית של כף עץ יוצרים בשכבת האורז 5 גומות עומק, שיגיעו עד תפוחי האדמה (בלי לפגוע בהם) וישמשו כארובות אוורור לאדים.
- מבשלים ברגע שמתחילים לצאת אדים מהארובות מנמיכים את הלהבה למינימום, יוצקים עוד שמן מתובל בשביל הטעם וגם בשביל להבטיח שייצאו לנו גרגרים אחד-אחד. זהו, אין תוספת של מים לבישול האורז. מכאן והלאה הוא מתאדה זמן ממושך – 45 דקות ועד שעה.
- אל תשכחו את המגבת לפני שמכסים במכסה מכסים את הסיר במגבת – תפקידה לספוג את הנוזל שמטפטף מהאדים במקום שהוא יטפטף על האורז ויהפוך אותו לסמרטוטי. חשוב: הקפידו על מגבת נקייה ונטולת ריחות לוואי.