בצק שמרים עלים מרודד

קראנץ שמרים שוקולד עסיסי. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
קראנץ שמרים שוקולד עסיסי. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

מצד אחד – רכות, עסיסיות וארומה של שמרים, מצד שני – מרקם קליל ואוורירי של בצק עלים. הבצק הכרוך נהנה מכל העולמות

24 באפריל 2016

זהו הבצק הנכון למאפי דניש, וקרואסונים. גם רוגעלך ורולדות שמרים (קראנצים) בקונדיטוריות הטובות עשויות מבצק שמרים עלים ומכאן המרקם המושלם שלהם.
אופן ההכנה מזכיר את זה של בצק העלים: מריחת הבצק בשומן, קיפול, רידוד וחוזר חלילה. אלא שכאן הבצק הבסיסי הוא בצק שמרים, מה שהופך את התהליך למורכב עוד יותר. לכן רק מעטים מכינים בצק כזה בבית.

טיפים להצלחה:

  • מפשירים את הבצק לילה (או לפחות 6 שעות) במקרר.
  • לא שוכחים להתפיח את המאפה לאחר העיצוב – כמו בכל מאפה שמרים.
  • ככל שהמאפה גדול יותר, יש להוריד את טמפ' האפייה לקבלת מוצר עסיסי ואפוי באופן אחיד.
  • יש לכם מתכון לעוגת שמרים שאתם אוהבים? נסו להכין אותו עם בצק שמרים עלים – התוצאה תהיה משובחת יותר!