המדריך השלם למסעדות בתל אביב

לאן לוקחים תיירים לאכול?

אייל שני והפיתה המפורסמת. צילום: אנטולי מיכאלו
אייל שני והפיתה המפורסמת. צילום: אנטולי מיכאלו

34 מקומות אוכל מומלצים בתל אביב, הרשימה מבוססת על המלצות של פודיז תושבי העיר

15 ביוני 2016

זו העונה בה רחובות תל אביב מתמלאים בתיירים שרופי כתפיים וסביר להניח שגם אתם תארחו הקיץ קרובי משפחה או חברים שירצו לצאת לאכול בתל אביב. אבל לאן לקחת אותם?
האתר הנחשב Eater הקדיש כתבה למקומות אוכל מומלצים בתל אביב, המבוססת על המלצות של פודיז תושבי העיר. להמלצות של Eater הוספנו כמה המלצות שלנו.

1. חוות צוק היא אמנם לא נמצאת במרכז העניינים אלא ברמת אביב, אבל Eater לא מהסס לשלוח את קוראיו למסעדה שמיישמת בצורה כל כך טובה שניים מהטרנדים הלוהטים בקולינריה העולמית – Farm to Table (חומרי הגלם מגיעים מהמשק המשפחתי בעמק האלה) ו-Nose to Tale. ב-Eater ממליצים לא להיצמד לתפריט אלא לבקש את "המטבח הספונטני" וליהנות מארוחת טעימות שמחירה ייקבע על פי המנות שהשף יכין.

שרונה מרקט | צילום: אבישי פינקלשטיין
שרונה מרקט | צילום: אבישי פינקלשטיין

2. שרונה מרקט תל אביביים שמכירים כל פינה בשוק הכרמל או לוינסקי ינחרו בבוז על ההמלצה הזו, אבל תיירים חובבי אוכל כנראה יתהלבו מביקור בשרונה מרקט (Eater ממליץ בנפרד גם על האיכותיות יותר מבין מסעדות מתחם שרונה).

3. טייסטינג רום מבנה טמפלרי קסום במתחם שרונה? יש. חנות שמציעה מאות סוגי יינות מכל העולם? יש. סדנאות יין והרצאות? יש. תפריט אוכל קטן ואלגנטי שיספוג את כל הטוב הזה? יש. ויש גם כרטיס טעימות מגנטי שבאמצעותו אפשר לטעום למעלה מ-40 סוגי יין מתפריט טעימות משתנה. בקיצור – גן עדן לחובבי היין.

מאפיית לחמים | צילום: עמית גרון
מאפיית לחמים | צילום: עמית גרון

4. מאפיית לחמים הזדמנות להראות לתיירים מאיפה הגיעה הבבקה המפורסמת של Bread Bakery.
Eater ממליץ, כמובן, על הבבקה; אנחנו חושבים שביקור בלחמים אינו שלם בלי טעימה ממקלות בצק עלים וגאודה או מקלות לחם שיפון, גבינה וזיתים.

קלארו | צילום: טל חבר
קלארו | צילום: טל חבר

5. קלארו המקום בו תיירים יכולים לחגוג את חומרי הגלם המקומיים והמטבח הישראלי, אבל בסטייל. Eater ממליץ על פלטה משפחתית של טלה בבישול ארוך לצד סבזי, ציזיקי ופיתות מהטאבון המוגשת בסופי שבוע. אם האורחים שלכם מחפשים משהו קליל יותר, לכו על מגש ארוחת הבוקר, עוד פריט חובה של קולינריה ישראלית שכל תייר צריך לסמן עליה V.

מלגו ומלבר | צילום: טל חבר
מלגו ומלבר | צילום: טל חבר

6. מלגו ומלבר המסעדה של מוטי טיטמן מצויידת בכל הנתונים שיהפכו אותה לחביבת התיירים: תפריט מוקפד, אווירה תוססת ונוף לאחד השדרות הכי יפות בעיר.

המזנון | צילום: בועז לביא
המזנון | צילום: בועז לביא

7. המזנון של אייל שני על שלושת סניפיו התל אביביים מגיש הרבה יותר מאוכל. הוא חוויה שלמה ומנוסחת היטב שלוכדת את התמצית של איך שהישראלים אוהבים את הפיתה שלהם: ספוגות במיצי בשר צלוי, מתפקעות מכל טוב, עם ביסים מעוררים של פלפל חריף או עלים ירוקים, עם מוזיקה שמחה וטבחים שנותנים בכפיים.

מפרום כרובית של משייה | צילום: רונן מנגן, סגנון: עמית פרבר
מפרום כרובית של משייה | צילום: רונן מנגן, סגנון: עמית פרבר

8. משייה יוסי שטרית מצליח לעשות את הכמעט בלתי אפשרי – הוא לוקח את הטעמים המקומיים-מרוקאיים-מצריים, עוטף אותם בסגנון צרפתי אלגנטי וגורם לכל העסק לעבוד בלי חריקות. את בצק הפרנה הוא מתבל בתערובת של 25 תבלינים; לסלט המרוקאי הוא מוסיף נתחי טונה נאים ואת הקובה נייה הוא עוטף ביריעות דקיקות של בשר נא. Eater ממליץ על ארוחת הבוקר של משייה, בופה ארוחת בוקר הקוסם כל כך לתיירים.

שילה | צילום: דניאל לילה
שילה | צילום: דניאל לילה

9. שילה סרטנים כחולים על הפלאנצ'ה, קוקי סאן ז'אק ברוטב קוניאק, פסטה שחורה עם קלמארי ושרימפס קריסטל. שילה שווה ביקור בראש ובראשונה בגלל הכבוד ששף שרון כהן נותן לפירות הים, אבל גם בגלל האווירה שמתאימה לבילוי רומנטי או כפתיחה לערב מלא אלכוהול.

See you tomorrow morning ?☕️?✨

A photo posted by Cafelix (@cafelixcoffee) on

10. קפליקס יש כאן אספרסו וקפוצ'ינו בכל פינה, אבל בתי קלייה איכותיים, ששמים דגש על זני הפולים ומכינים בלנדים בהתאמה אישית עדיין נדירים כאן. חובבי הקפה יכולים לפתוח יום טיול ביפו על כוס קפה בסניף הדגל של קפליקס במתחם נוגה ביפו.

11. דליקטסן כל המסעדות של קבוצת R2M הן הימור בטוח: אוכל מוקפד, תפריט שירצה את כולם ושירות מצוין, אבל Eater ממליץ דווקא למלא סלסלה בכל טוב מהויטרינה של ה"דליקטסן" ולערוך פיקניק בשדרות רוטשילד.

האחים | צילום: מיכאל טופיול
האחים | צילום: מיכאל טופיול

12. האחים אין כתבה על ארוחות בוקר שלא משבחת את הבראנץ' של האחים, וגם Eater לא פיספס את הבופה הנפלא שלהם: גבעות סלטים טריים, חלה רכה וחמימה, ספאייח תרד, קערה ענקית של מסבחה שמתחממת על פתילייה ולקינוח – מלבי, מילקי ביתי, גושי חלבה ופירות טריים. כמעט בלתי אפשרי להשיג מקום ללא הזמנה לפחות שבוע מראש, אבל אם פיספסתם, ודאי תשמחו לדעת שרוב הפריטים מוגשים גם בתפריט הרגיל (אם כי הרבה יותר משתלם לאכול אותם במסגרת הבראנץ').

אריק רוזנטל, "הקוסם" | צילום: ירון ברנר
אריק רוזנטל, "הקוסם" | צילום: ירון ברנר

13. פלאפל הקוסם “הקוסם” של אריק רוזנטל הוא לא פלאפליה רגילה; זהו מוסד תל אביבי של גורמה סטריט פוד איכותי בו מכינים את החומוס במקום, מגלגלים את כדורי הפלאפל ביד ומגישים גם סביח, שווארמה ותבשיל דג מרוקאי, עליו מתענגים שפים תל אביביים לפני המשמרת.

14. אנסטסיה מסעדה נוספת שתרמה את חלקה במיצוב תל אביב כיעד מומלץ לטבעונים. גם כאן Eater ממליץ על ארוחת הבוקר הישראלית, אבל בגרסה נטולת מוצרים מן החי: חביתת קמח חומוס, "גבינות" אגוזים, ממרחי ירקות ושייקים צבעוניים. סביר להניח שהקרניבורים דווקא יצאו מאוכזבים, ולכן אם לא כל האורחים שלכם טבעונים- עדיף לתכנן ארוחת בוקר במקום אחר (בבראנץ' של "האחים", למשל, תמצאו לא מעט אופציות טבעוניות).

עראייס של 25m
עראייס של 25m

15. 25m בלי גינונים ועם הרבה נתחים משובחים – חובבי הבשר שיידחקו בין סמטאות שוק הכרמל יתוגמלו בבשר נפלא. Eater מזכיר את קצביית MeatMarket השכנה וממליץ על העראייס – פיתה ממולאת בבשר כבש טחון שנצלית על הגריל. ההמלצה שלנו: אם האורחים שלכם הם אוהבי בשר אמיתיים, אל תתנו להם לוותר על חלקי הפנים המוגשים במקום.

טאיזו | צילום: שרית גופן
טאיזו | צילום: שרית גופן

16. טאיזו של השף המוכשר יובל בן נריה. Eater ממליץ על ערב קוקטיילים ליד הבר, אבל אם כבר צלחתם את חפירות הרכבת התחתית (שנערכות ממש מחוץ למסעדה) – תנו למלצר להרכיב לכם ארוחת טעימות. אל תוותרו על הקינוחים ובעיקר על קינוח המנגו (שגם עליו ממליצים ב-Eater) – כדור שוקולד לבן ומנגו ממולא בקציפת אננס, קרם בטטה וקארי, דיסקיות ג'לי זעפרן ופצפוצי אורז מצופים שוקולד לבן.

A photo posted by Bellboy (@bellboycocktails) on

17. בל בוי ריהוט גותי, בר שיש מאסיבי, מלצרים בעניבות פרפר וקוקטיילים שמוגשים בתוך צדפות ענק או אמבטיות מיניאטוריות – הבל בוי, בר הקוקטיילים השוכן בקומת הקרקע של מלון ברדיצ'בסקי, הוא ארץ פלאות שכולה אסקפיזם. לכאן לא באים בשביל האוכל אלא בשביל האווירה ובעיקר בשביל הקוקטיילים של אריאל לייזגולד, שהוכרז כברמן הטוב בארץ בתחרות World Class Israel והתברג לשישיית הגמר בתחרות העולמית.

סנטה קתרינה | צילום: דניאל לילה
סנטה קתרינה | צילום: דניאל לילה

18. סנטה קתרינה את האוכל של השף המוכשר תומר אגאי מתאר Eater כיצירתי ומתוחכם וממליץ על הבייגלה הירושלמי או הפריקסה. לנו נותר רק להסכים.

פרונטו | צילום: דניאל לילה
פרונטו | צילום: דניאל לילה

19. פרונטו המסעדה של רפי אדר נוסדה לפני כמה עשורים, אבל עברה מהפך לפני מספר שנים כשאת הפיקוד על המטבח לקח השף המוכשר דיוויד פרנקל. הוא שימר את התפריט האיטלקי-מסורתי של המסעדה, אבל הוסיף אליו מנות בסגנון העונתי-מודרניסטי שהביא איתו מ"נומה" ו"מוגריץ", כך שבתפריט אפשר למצוא מנות כמו טאליוליני טרטופו, ארנצ'יני ונתח קצבים על פולנטה לצד אניולוטי גורגונזולה על קרם וישיסואז וקראמבל פרושוטו או טורטליני לחי עם צ'יפס קוקי סן ז'אק.

20. חנן מרגילן חבוייה בתוך בתי שכונת שפירא נמצאת מסעדת "חנן מרגילן" המגישה אוכל בוכארי. ההמלצה של Eater – מרק דושפרה, כמובן: מרק בשרי עמוק טעמים עם כמות נדיבה של כיסנים דקיקים ומלאים בשר להתפקע. אנחנו ממליצים להוסיף עוד כמה צלחות ממבחר הכיסנים המוגשים במקום – מנטו מאודים, סמבוסה אפויים, צ'יבורק ופירושקי מטוגנים – ולהראות לתיירים חלופה מקומית לארוחת דים-סאם.

סאלוף ובניו | צילום: אילן גור
סאלוף ובניו | צילום: אילן גור

21. סאלוף ובניו בשלניות תימניות אולי יעקמו את האף כשיראו בתפריט פריטים לא תימניים כמו לחוח-חביתה או שקשוקה, אבל תיירים ישמחו לגלות את אחד המטבחים האהובים בישראל, בעיקר כשאת החוויה מלווים צ'ייסרים של עראק, מוזיקה של זוהר ארגוב ואווירה צוהלת. בין 17:00-20:00 יש תפריט Happy Hour שמאפשר לשבוע בזול ואם אתם רוצים לספק לתיירים חוויה אותנטית במיוחד – קחו אותם לסניף המקורי בשוק התקווה, שם מתקיימת מדי צהרי שישי קבלת שבת.

לוינסקי | צילום: דניאל לילה
לוינסקי | צילום: דניאל לילה

22. ביקור אחר צהריים בשוק לוינסקי פחות מיוח"צן משרונה, אבל בעינינו – שווה הרבה יותר. Eater ממליץ לסיים את הסיור באוזריה או דלידה – כל אחת מהן בהחלט ראויה לביקור – אבל אם אתם רוצים להעניק לאורחים שלכם חוויה שלא ישכחו – קחו אותם דווקא לבירה אצל מתי המקלל.

23. אימפריאל קוקטייל בר בתחילת 2013 נפתח בקומת הקרקע של מלון "אימפריאל" בר מסוג אחר: לא עוד ברמן שמערבל קוקטיילים ורודים ומתוקים עד בחילה, אלא מיקסולוג שרוקח סירופים וצירים; מתבל את הקוקטיילים בטונקה, טימין, מלח ואפילו בייקון; מוסיף רכיבים כמו סלק או חלבון ביצה ובקיצור – מתייחס לקוקטיילים כאל מנה מורכבת ומאוזנת. מאז נפתחו בתל אביב ברים נוספים בסגנון, אבל אנשי האימפריאל היו הראשונים, וממשיכים לעשות את זה יותר טוב מכל האחרים.

אסף דוקטור | צילום: שרית גופן
אסף דוקטור | צילום: שרית גופן

24. דוק המסעדה של אסף דוקטור ("האחים") מציעה חווית אוכל ישראלי מסוג אחר לגמרי: כל חומרי הגלם בהם נעשה שימוש הם ישראליים. לא תמצאו כאן בשר ארגנטינאי או קינוחים משוקולד מיובא, אלא מנות שיש מאחוריהן מגדלים מקומיים: ברוסקטות מחלות וישניץ או לחם מחמצת של ערן שרויטמן; גבינות של משק עפאים; וקינוחים מחושחש שדוקטור מלקט ברחובות תל אביב או פיטנגו.

בלו סקיי | צילום: דניאל לילה
בלו סקיי | צילום: דניאל לילה

25. לומינה ובלו סקיי באופן אירוני, כמעט בלתי אפשרי למצוא בארץ מסעדות עילית כשרות. שתי המסעדות של מאיר אדוני ("לומינה" הבשרית ו"בלו סקיי" החלבית) במלון "קרלטון" מספקות את הסחורה, עם בונוס של הנוף הכי יפה בתל אביב.

???? #farmersmarket #telaviv

A photo posted by שוק הנמל-TLV Farmers Market (@shukhanamaltlv) on

26. פיקניק בשוק הנמל לא צריך להביא סלסילת פיקניק מהבית; פשוט קחו בגט עם דג כבוש בדוכן של "שרי הרינג", פסטה טרייה ב"פסטה בנמל" או הרכיבו לבד ארוחה מלחם של "לחמים",  וגבינות של "לה פרומז'רי". כדאי לבוא בצהריי שישי, אז נפרשים מחוץ לשוק גם דוכני ירקות ואוכל נוספים ובחודשי יולי-אוגוסט נערכות קבלות שבת רפורמיות לא רחוק מהשוק. אל תשכחו שביום ראשון סגור.

27. הבר של מסעדת אריה דיג'ייז מתחלפים, קוקטיילים יצירתיים עם חלבה, חמאה חומה וסומאק ואוכל שמגיע מהקומה העליונה, בה שוכנת המסעדה. באמת שאין סיבה להגיע לקומה השנייה.

ברוט | צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר
ברוט | צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר

28. ברוט ג'מה נווה מארחת והשפים עומר בן-גל ויאיר יוספי מבשלים מאחורי הבר אוכל דשן, נטול גינונים ובעיקר טעים.

חריימה לוקוס של אייל שני | צילום: לירון אלמוג
חריימה לוקוס של אייל שני | צילום: לירון אלמוג

29. צפון אברקסס חווית אייל שני במלואה: נייר חום במקום צלחות, ירקות שזוכים לטיפול ביד אומן והרבה טחינה, חריף ושמנת חמוצה.

המבורגר שרימפס של "פופינה" | צילום: שרית גופן
המבורגר שרימפס של "פופינה" | צילום: שרית גופן

30. פופינה דג כבוש, צלוי, או בבישול ארוך? לפופינה 5 תפריטים, כל אחד מהם על טהרת טכניקת בישול שונה, כך שאפשר לטעום חומרי גלם שונים, קוקטיילים וקינוחים בשיטות הכנה שונות. Eater ממליץ על תפריט טעימות של 7 מנות ב-280 שקל, אבל אם חייבים לבחור רק מנה אחת – אנחנו ממליצים על המבורגר שרימפס: בתוך לחמנייה מאודה ורכה נחה קציצה משרימפס שנקצצו בסכין ותובלו בעירית, צ'ילי וקליפת לימון. את המיונז מחליף איולי יוזו שהושחר באבקת חציל והצ'יפס הם מגזר.

שוק הכרמל | צילום: אילן גור
שוק הכרמל | צילום: אילן גור

31. שוק הכרמל השוק ראוי לכתבה נפרדת, אבל אין ספק שמדובר בתחנת חובה לפודיז. המליצו לאורחים להביא הרבה מזומן ועגלת קניות ולשוטט בין דוכני התבלינים, הקפה והירקות. אפשר לאכול באחת ממסעדות השוק כמו "הבסטה", אבל הכי כיף לנשנש אוכל רחוב תוך כדי הטיול – צ'יפס ספירלה על גחלים, בוריקה לוהטת, חומוס או בורקס.

32. משק ברזילי עוד הרבה לפני ש-Farm to Table הוכתר כטרנד לוהט וטבעונים צצו תחת כל עץ רענן, הייתה משק ברזילי – מסעדה צמחונית על טהרת הירקות האורגניים. Eater ממליץ על צלחת הגבינות הטבעונית. ההמלצה שלנו – המבורגר טבעוני בלחמניית סלק מאודה.

33. חומוס אבו חסן (עלי קרוואן) שאלת החומוס הטוב בארץ כנראה לעולם לא תוכרע, אבל בתל אביב אין מתחרים לאבו חסן. הזמינו מסבחה, אל תבזבזו מקום על תוספות, בואו בשעה מוקדמת (כי המסעדה נסגרת כשהחומוס נגמר) ואם אתם מגיעים בסוף השבוע – הכינו את האורחים שלכם להמתנה ארוכה.

פונדק דה לוקס | צילום: בן יוסטר
פונדק דה לוקס | צילום: בן יוסטר

34. שוק הפשפשים עד לא מזמן איכלס שוק הפשפשים בעיקר מלכודות תיירים. בשנים האחרונות אפשר למצוא בו גם כמה פנינים קולינריות.

מסבחת החאן | צילום: דניאל לילה
מסבחת החאן | צילום: דניאל לילה