חיפוש מתקדם

אוזני המן המצטיינות של השנה

טעמנו עשרות אוזני המן ומצאנו את מלית הפרג המושלמת, מלית שוקולד שתחלמו עליה בלילה ומליות אלכוהוליות שעושות שמח
אוזני המן של ביסקוטי | אוזני המן מומלצות
אוזני המן של ביסקוטי. צילום: בועז לביא

לא משנה אם מדובר בסופגניות, אוזני המן או עוגות דבש – אנחנו מסיימים כל סבב טעימות עם אותה מסקנה (וקצת צרבת): חרף הנסיונות להמציא מחדש את אוזני ההמן באמצעות בצקים מקוריים, מליות בטעמים חדשים וצורות משונות, הקלאסיקה תמיד תנצח. הקרב לא יוכרע על ידי מלית פאי תפוחים או בצק דייניש, אלא על ידי מלית פרג שנטחנה רגע לפני האפייה או בצק פריך שנמס על הלשון.

ולא מדובר במשימה קלה, כי למרות שלכאורה מדובר במאפה פשוט – עוגיה מבצק פריך ומלית מתוקה – הדרך לשלמות רצופה מהמורות: בצק קשה מדי או בצק שמתפורר עם הביס הראשון, בצק עבה מדי או בצק שסופג את נוזלי המלית והופך ספוגי, מליות אנמיות או מתוקות להחריד, טעמי לוואי של פרג לא טרי או שוקולד שרוף והרשימה עוד ארוכה.
פרט לאחרונה, המצטיינות של השנה לא הביאו בשורה חדשה לתחום אוזני ההמן, אבל הצליחו להפיק גרסאות מנצחות לקלאסיקה ולדלג בקלילות מעל המשוכות בדרך לאוזן ההמן המושלמת.

שלמות באריזה קטנטנה: ביסקוטי

אין דרך אחרת לומר את זה – אוזני ההמן של ביסקוטי הן המוצלחות ביותר שטעמנו השנה.
זה מתחיל בבצק דק וקליל, יציב מספיק כדי לשמור על צורת האוזן אבל מתפורר בפה, וממשיך בכמות נדיבה של מליות נפלאות. מלית הפרג טרייה, ללא שמץ של מרירות, ובעלת מרקם קרמי, שמתמזג עם הבצק לביס רך ומלטף. מלית השוקולד היא מהסוג שמכורי שוקולד חולמים עליו בלילה: לא מדובר בממרח שוקולד תעשייתי, אלא בשוקולד איכותי שלא נשרף או התקשה באפייה, אלא שומר על מרקם רך להפליא, ממש כמו לנגוס בטראפל עטוף בשכבת בצק דקיקה.
בביסקוטי מציעים גם מליות חלבה-פקאן, קרמל-בוטנים או תמרים ואגוזים – כולן טעימות, אבל לא סחטו קריאות התפעלות כמו מליות הפרג והשוקולד.
את כל הטוב הזה הצליחו בביסקוטי לקפל למשולש קטנטן, כך שמפה לשם – אפשר בכיף לחסל חצי קופסה בלי לשים לב. תאמינו לנו, אנחנו יודעים.

מחיר: 36 שקל למארז.
ועוד משהו: בפורים אפשר למצוא בביסקוטי גם פאי פרג עם קרם פראנג’יפאן וקראמבל (58 שקל לפס) וגאלט דה רואה – מאפה בצק עלים וקרם שקדים הנמכר באירופה (וגם בקולוניות צרפתיות וספרדיות לשעבר, ניו אורלינס למשל) בין חד המולד לפסחא. בביסקוטי גיירו את המאפה המקסים והלא כל כך מוכר הזה באמצעות תוספת פרג למלית.
[ביסקוטי הירקון 67 א.ת. בני ברק; העצמאות 104 נווה עוז, פתח-תקווה. טלפון להזמנות: 03-5704015/8]

תכינו את זה בבית:

עדינות כובשת: נומילי

הפטיסרי הצנוע מכפר סבר תמיד מצליח להפתיע אותנו לטובה בטעימות. הפעם קיבלנו אוזני המן בהן הבצק והמליות חולקים ביניהם את הבמה באופן מושלם. הבצק דק, פריך וכמעט נייטראלי בטעמו; המליות קרמיות, קלילות ולא מתוקת מדי. אהבנו במיוחד את מלית החלבה ואת מלית הפרג שתובלה בעדינות בלימון. גם מלית האגוזים, שיש לה טעם של טופי, זכתה לשבחים, אבל מרקמה היה קשה מדי והבצק התפורר אחרי הנגיסה הראשונה.

מחיר: 37 שקל למארז (כ-260 גרם)
ועוד משהו: בקולקציית אוזני ההמן של נומילי אפשר למצוא גם אוזני המן ללא סוכר במלית אגוזים או שוקולד מריר ואוזני המן טבעוניות במלית חלבה או תמרים ושקדים.
[נומילי פטיסרי כפר סבא, סוקולוב 3 פינת ויצמן. טל’ 09-7662616, הוד השרון, הבנים 14. טל’ 09-7441920]

אוזני המן של נומילי פטיסרי | אוזני המן מומלצות
אוזני המן של נומילי פטיסרי

לא מאכזבות: לחמים

ותיקי המערכת מצפים מדי שנה למארז של “לחמים” ומדי שנה “לחמים” מספקים את הסחורה. גם השנה ממשיכים להכין בלחמים את הלהיטים הזכורים לטוב מהשנים הקודמות – אין חידושים בגזרת המליות או הבצקים, אבל הביצוע, כרגיל, מושלם.
אוזני ההמן המתוקות מבוססות על בצק פריך דק ועדין יותר, הודות לתוספת שקדים טחונים. המליות פילגו את המערכת לשני מחנות: חובבי הפרג התלהבו ממלית הפרג שנטחנה ממש לפני ההכנה וכמעט לא תובלה, מה שהניב טעמי פרג חזקים ופראיים; היתר טרפו את מלית הפרג-שוקולד, שבה טעמי הפרג עודנו ע”י שוקולד מריר איכותי.
אל תוותרו על אוזני ההמן המלוחות, שהן בעצם בורקיטס בתחפושת: בצק פריך רך ומתפורר, מצופה בנדיבות בשומשום וממולא בתפוחי אדמה ועשבי תיבול או בטטה מקורמלת מתקתקה. אנחנו מוכנים לפתוח כל בוקר עם אחת כזאת.
מחיר: אוזני המן מתוקות (יש גם טבעוניות!) – 5 שקלים ליחידה או 13.9 שקל ל- 100 גרם, אוזני המן מלוחות – 7 שקלים ליחידה או 18 שקל ל-100 גרם.
ועוד משהו: אם אין לכם כוח לרידודים אינסופיים אבל הילדים בכל זאת מתעקשים להכין אוזני המן בבית, אפשר להשיג במאפייה את הבצק הנפלא, מרודד וארוז בגליל תמורת 55 שקל לק”ג בצק.
[לחמים החשמונאים 103 ת”א , אבן גבירול 125 ת”א, שוק האיכרים המקורה האנגר 12 נמל ת”א, שוק הכרמל, הכרמל 11 ת”א, קניון עזריאלי (מול הסופר פארם). טל’ 03-5618111, www.lehamim.com]

אוזני המן של לחמים. צילום: דניאל לילה
אוזני המן של לחמים. צילום: דניאל לילה

קלאסיקה מנצחת: בר לחם

מדובר אמנם במאפייה שכונתית קטנה, אבל “בר לחם” הפיקה בשנים האחרונות מספר להיטים שמשכו אליהם פודיז מרחבי הארץ. אם הגעתם במיוחד בשביל פוקצ’ה פיצוחים, חלת קרואסון או כריך הסלמון המופתי שלהם קחו הביתה גם עם קופסת אוזני המן במלית פרג: הבצק רך, מתפורר, מנוקד בפרג שמתבל אותו בעדינות ומתפקע ממלית רכה ועסיסית, משובצת במעט אגוזים קצוצים שמוסיפים קראנץ’ נעים. ללא ספק – מדובר במלית הפרג המוצלחת ביותר שטעמנו.
בשמחה רבה צללנו את מלית השוקולד – רק כדי לגלות שמדובר בשוקולד השחר. הילדים יהנו, אנחנו פחות.

מחיר: 45 שקל למארז.
[בר לחם קהילת סלוניקי 7, תל אביב יפו]

היוצאות מן הכלל: רולדין

לא תהיה זו הגזמה לומר שרולדין עושים לאוזני המן את מה שהם עשו לסופגניות: השנה הם יצאו בקולקציית אוזני המן אלכוהולית (בשיתוף חברת “הכרם”) עם מליות כמו קוואנטרו צ’ייז קייק ואמרטו מרציפן פיסטוק, לצד מליות יצירתיות ומלאות תעוזה נוספות כמו שוקולד קרמל מלוח, אגוזים בקרמל, גבינת עיזים וריבת בצל ובמילוי בטטה ריקוטה.
בניגוד לנסיונות יצירתיים דומים שבדרך כלל מסתיימים במפח נפש, מתיחת הפנים של אוזני ההמן עוברת בהצלחה את מבחן הטעימה: כל אוזני המן המתוקות עשויות בצק שקדים פריך ואוורירי, מהזן המוצלח שלא מתפורר למרקם חולי כבר בביס הראשון.
אוזני המן במילוי שוקולד וקרמל מלוח הוכיחו שלא משנה כמה שחוק השילוב, כשהביצוע מדויק הוא מצדיק את עצמו וגורם לפה לחזור שוב ושוב לעוד ביס. הצטיינו במיוחד אוזני המן אלכוהוליות במילוי מרציפן פיסטוק וליקר אמרטו – המרציפן היה נהדר, גמיש ושופע טעמים שקדיים-פיסטוקיים, וליקר האמרטו נתן לכל העסק קיק אלכוהולי רענן. ביחד עם בצק השקדים המצוין, מדובר באחד הביסים הכי כיפיים שיצא לכם לטעום בחג.

מחיר: 12 שקל ל-100 גרם.
ועוד משהו: את אוזני ההמן האלכוהוליות אפשר להשיג גם במארז מתנה הכולל בקבוקי מיניאטורות של “דיסארונו” ו”קואנרטו”.
[רולדין טל’ 8999927- 09, www.roladin.co.il]

אוזני המן של רולדין. צילום: רונן מנגן
אוזני המן של רולדין. צילום: רונן מנגן
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *