חיפוש מתקדם

5 מקומות של פאסט פוד בריא

תרבות הג'אנק פוד מציעה עסקת חבילה של טעמים ממכרים וערכים תזונתיים מפוקפקים. במסעדות "בריאות" מוותרים לא פעם על התענוג לטובת סגולות תזונתיות, אבל יש דרך ביניים שמאפשרת לחטוף משהו... בלי לחטוף משהו
בועזו
בועזו | צילום: טל חבר

פועלי כל העולם עוצרים לראמן
או לסושי או לקארה רייס. בדיוק כמו ביפן עכשיו גם אנחנו יכולים לעצור לרגע את יום העבודה, להתענג על מנות מוקפדות ומורכבות ולחזור למשרד טעונים באנרגיה

תרבות המזון המהיר היפנית תפסה כיוון שונה מהאמריקאית. היא התפתחה יחד עם הרגלי העבודה הקיצוניים של היפנים, אולם בזכות אופיו הבריא ממילא של המטבח המקומי והנטייה המסורתית לקפדנות היא לא הידרדרה לג’אנק. ביפן בתי האוכל המהיר פתוחים כל עוד מישהו איפשהו עומל על מלאכתו. השף בועז צאירי, שהתגורר במשך שנים ביפן, נישא ליפנית והוא גם כנראה השף היפני-תימני-פולני היחיד בעולם, הביא ארצה קצת מתרבות האוכל המהיר המוקפד והבריא הזה.
במסעדת Boazu הטבעונית, שנפתחה לפני פחות משנה בתל אביב, צאירי מכין בעצמו רבים מחומרי הגלם, החל באטריות הראמן דרך משחת הקארי היפנית (שבמקור מכילה בשר חזיר וכאן הוחלפה במחית בטטות) ועד סוגים שונים של טופו. הכל טעים מאוד וכמובן גם מהיר מאוד והמגוון גדול ומעניין. יש למשל קיושו ראמן — מרק המבוסס על ציר אצות קומבו ומיסו לבן עם אטריות נהדרות, ירקות שורש וטופו; מרק אודון המבוסס על ציר קומבו ויוזו, שמוסיף חמצמצות ארומטית; או מנת קארה רייס, הקארי היפני המוגש על אורז שבועז מייבא מיפן. האורז מגיע עם ירקות שורש, כדור טופו ובצל ירוק. יש גם סושי טבעוני מעולה, בעיקר הצ’יראשי (סושי מפורק) עם הרבה ירקות, אצות וטופו.
בועזו [בן יהודה 188 תל אביב, טל’ 03-6243708, 45 שקל לכל המנות]

 

טבע האוכל
טבע האוכל

בדרכי נועם
ב”טבע האוכל” מגישים אוכל טבעוני שישבה את לבכם ולא מטעמי חמלה אלא פשוט משום שהוא מאוד-מאוד טעים

‏”כשפתחנו הגיע כל בוקר שיפוצניק שקנה אוכל לפועלים שלו,” מספר טל וינאפל, הבעלים של “טבע האוכל”. “במשך שבועות הוא חזר כל יום ורק אחרי ששמע שיחה שלי עם לקוח אחר הוא הבין שהמקום בכלל טבעוני.” וינאפל, שפתח ב-2010, בנה תפריט של אוכל ביתי עם רכיבים בריאים כמו דגנים מלאים מגוונים (יש פה מג’דרת דוחן מעולה), המון ירקות וקטניות ויש גם חומוס נהדר. מנות כמו צ’ילי וגולאש מצליחות לשחזר את טעמי המקור בעזרת תיבול נכון ובחירה בתחליפים כמו פתיתי סויה או סייטן עדינים. בצהריים קשה למצוא מקום, אז כדאי להגיע מוקדם.
טבע האוכל [ויצמן 140 כפר סבא, טל’ 077-4504201]

  • עוד כתבות בנושא:
  • 8 דברים שאהבנו בשוק האוכל ברמת החייל
    5 מקומות של פאסט פוד בריא
    גוטה
    גוטה

    המרכז השפוי
    תפריט של ארוחות בנויות, מלחיות של מלח ים אטלנטי ומנות עמוסות דגנים מלאים ושפע ירקות. ברוכים הבאים ל”גוטה”

    בשנת 2009 הקימו אוהד סברדלוב, אור (גוגי) קופיט ויאיר פרישר את “גוטה” בלב אזור התעשייה של הרצליה. השכנות היו מסעדות רציניות כמו “ג’ויה”, “עד העצם” או “טפאו” ולעומתן המון פיצריות, סניפי רשתות מזון מהיר, חומוסיות וסושיות זולות. “גוטה” ביקשה להתמקם בתווך הקולינרי בין שני הסוגים. התפריט מורכב מארוחות קבועות (כולל שתייה) ממש כמו במסעדות מזון מהיר, רק שהארוחות כאן כוללות תבשילים מחומרי גלם מיטיבים (ואורגניים בחלקם) ותוך הקפדה על טכניקות בישול בריאות. “בימים הראשונים מצאנו את עצמנו מבלים הרבה זמן בהסברים מה זה קינואה או טופו,” מספר סברדלוב. די מהר “פועלי ההיי-טק” קלטו את העניין והמסעדה הקטנה התמלאה בכל שעות הפעילות (בצהריים בלבד).
    התפריט נבנה בשיתוף עם הנטורופתית איילת בוקר ועם נלי קרפנר – שפית המתמחה בבישול טבעי.
    הקווים המנחים הם שימוש בדגנים מלאים בלבד, איסור כניסה לאוכל מעובד ולחומרים משמרים, ויתור על טיגון ושימוש בשמן זית, מלח ים אטלנטי וסוכר קנים אורגני. ארוחה של קציצות עדשים אורגניות, המגיעות על קוסקוס מלא ואוורירי לצד טנזייה טעימה מפירות מיובשים, טחינה מלאה וסלט קינואה (48.20 שקל) היתה מצוינת. וגם ארוחה של רבע עוף צלוי ועסיסי (מגידול טבעי) מתובל בראס אל חנות לצד תבשיל חומוס וגריסי פנינה וירקות (52.90 שקל). אופציה נוספת היא ארוחת סלט (37.90 שקל) – מבין מבחר סלטים התאהבנו בסלט כרוב אדום וירוק, שומשום והמון שקדים, שתובל ברוטב מתקתק עם שמן שומשום. העיצוב קורץ למזללות המזון המהיר: הקירות צבעוניים, התפריט מופיע על הלוח מעל הדלפק והאווירה שמחה. לפני כשנתיים נפתח סניף נוסף ברמת גן, ובחודש האחרון התווסף אליו סניף תל אביבי, שנפתח בצמוד לשוק הצפון בשכונת רמת החיי”ל – ולפי התורים בכניסה אליו, אפשר רק לשער שהסניף הבא כבר בדרך.
    גוטה [א’-ה’ 16:00-12:00; שד’ אבא אבן 12 הרצליה פיתוח, טל’ 09-9503444; תובל 19 בית שאפ רמת גן, טל’ 03-5440053; הנחושת 3 תל אביב, טל’ 03-5189051]

    טבעלה
    טבעל’ה

    מהיר ובכלל לא קטלני
    פחות מ-10 דקות חולפות מרגע ההזמנה ועד שנוחתים על שולחנכם המבורגר, שווארמה או מנת סביח עשירה, שאין בהם טיפת בשר

    ב”טבעל’ה”, בית אוכל קטן בכפר סבא, מכינים את השווארמה (33-25 שקל) מסייטן המיוצר במקום; בסביח (25-17 שקל) אין ביצה אבל יש טחינת סלק, תפוחי אדמה וחציל אפויים ורכים; ההמבורגר העסיסי (25 שקל) הוא בכלל מעדשים והלחמנייה מחיטה מלאה נאפית במקום. את “טבעל’ה”, שחנך לפני פחות משנה סניף תל אביבי, הקים ב-2011 דור סוליטה, שעבד במטבחים (נטולי כל זיקה לבריאות) כבר מגיל 14. ככל שבילה יותר במטבח המקצועי כך הבין “כמה זה אירוני להגיש ללקוחות אוכל סותם עורקים ועוד להגיד להם ‘לבריאות’.” סוליטה החל ללמוד את נושא התזונה הבריאה באופן עצמאי ובעזרת זוגתו הנטורופתית וכשהרגיש בשל פתח את “טבעל’ה”. יש גם סלטים ושייקים (35 שקל לליטר) עם שמות כמו “איש הברזל” שעשוי ממנגו, תמר, פולי קקאו ואסאי (פרי ברזילאי) או “קפטן בטן” מפפאיה, אגס, שקדים ובננה.
    טבעל’ה [ויצמן 54 כפר סבא, טל’ 077-2400088; בוגרשוב 106 תל אביב, טל’ 03-5660056]

    קפה בירנבאום
    קפה בירנבאום

    סוד תל אביבי
    אוצר עתיק של מתכונים יצירתיים, סבא עם חיבה למתוק ודורות של סועדים נאמנים בקפה קטן ולא מאוד מוכר בתל אביב

    ‏”קפה בירנבאום”, שנוסד בשנת 1962, מנוהל כבר בידי הדור השלישי. המייסד צבי בירנבאום הקים במקור קונדיטוריה. בתו סימה הפכה אותה לבית אוכל צמחוני קליל וקרן עזורי הנכדה שומרת על כל האוצרות הישנים: מבחר ענק של סלטים ותבשילים יצירתיים מירקות, קטניות ודגנים – סלט חצילים מתקתק, סלט קולרבי כבוש קלות, סלט עדשים ועשבים, קציצות ירק קטנות ונימוחות ופלאפל מפולי סויה. קשה לבחור אבל גם לא צריך, כי אפשר לטעום מהכל – האוכל מוגש במתכונת בופה (50 שקל לסועד) ואפשר למלא את הצלחת עד ששבעים. יש גם עוגות מצוינות מבית סבא כי צריך בריאות גם לנשמה. תגיעו עד 15:00 אם אתם רוצים שיישאר לכם משהו.
    קפה בירנבאום [נחלת בנימין 31 תל אביב, טל’ 03-5600066]

    מתוך גיליון 303, מאי 2016: גאווה ישראלית להזמנת הגיליון
תגובות

תגובות (1)

  • דינה 2 במאי 2016 12:23 השב

    שימו לב: קפה בירנבוים הנפלא פתוח רק עד 16:00 וכשר עם תעודה .

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *