חיפוש מתקדם

איזה בוקר של כיף: 10 מנות הבוקר השוות ביותר בת”א

לא שאנחנו מתלוננים חלילה על ארוחות הבוקר הישראליות שאפשר למצוא בכל פינה בעיר, אבל דיברנו עליהן מספיק. הפעם שלחנו את גיא פינקלשטיין למשימה עתירת קלוריות: לאתר עבורנו את עשר מנות הבוקר הטובות, המיוחדות והמושחתות ביותר בת"א.

ארוחות הבוקר הישראלית, על טהרת הביצה המקושקשת, הסלט הקצוץ והמזטים הנלווים – אנחנו אוהבים ומוקירים אותן, אבל בואו נודה באמת: קיתונות קפה כבר נשפכו עליהן. הפעם יצאנו לתור אחר מנות הבוקר התל אביביות הכי מיוחדות, כאלה שמתחזקות בכוחות עצמן בראנץ׳ איכותי שלם. קבלו את מנות הבוקר הכי OMG, כאלה שיפתחו לכם את בלוטות הטעם ואת סוף השבוע ברגל ימין. בונג׳ורנו, פרינצ׳יפסה!

מילאנזית | דא דא ודא

״קרם תירס, תבשיל תרד, פטריות וביצים עלומות״ אמר התפריט; ״את המנה הזו, בבקשה״ אמרנו אנחנו. בכל הנוגע לקרם תירס קיימות שתי אופציות: אפשר לעשות אותו נהדר או לחרב לכדי אכזבה יבשושית וגבישית. ב”דא דא ודא” קיבלנו מנה קרמית ואחידה, מעוטרת בתרד ופטריות קטיפתיים ומעל כל הטוב הזה: ביצים עלומות מושלמות, עשויות בדיוק של חצי-שנייה. ערבבנו לנו את הטעמים לכדי בלילה עשירה, ואת הקערה ניקינו טוב טוב עם הלחמים הממכרים שהוגשו לצידה.
מחיר: 59 ש״ח | רוטשילד 7, תל אביב | מוגשת רק בסוף השבוע

ולנו יש את המתכון!

polenta_650
צילום: דניאל לילה

בורקס חלקי פנים | סרווסריה

כששום דבר לא מכין אותך למנה שעומדת להגיע לשולחן… ג׳יזס! עלי בורקס שחומים מתפצחים בקריספיות, ממולאים בשקדי טלה, בכבד ובלבבות ברווז (עשויים נכון אחד-אחד), נחים בציר מכוונן במדויק ששובר את הפריכות והופך את הבורקס מתת השמיים הזה למעדן שנמס בפה. לשים את המנה במרכז השולחן, ולהתענג על החיים בזוג.

מחיר: 68 ש״ח | בן יהודה 48, תל אביב | מוגשת רק בשבתות

morn_7650
צילום מתוך עמוד הפייסבוק

10 עוגות יום הולדת לחגיגות קיץ
עוד רעיון לבראנץ’: מתקתקים סביצ’ה

פנקייק פולד פורק | טראק דה לוקס

אימת הדיאטניות, מלכת השחיתויות, החטא השמיני – כל הכינויים נכונים, ובעיקר – טעימה עד כדי אקסטזה. ערימה של שלושה פנקייקים אווריריים, מופרדים זה מזה בבשר חזיר מפורק ומתבוססים ברוטב מייפל מתקתק לצד קרם פרש מוצק וחלפיניו. סלח לי אבי, כי חטאתי, וברצוני לחטוא שוב ושוב. בשביל מנות כאלה אני חיה.
מחיר: 59 ש״ח | בן עמי 13, תל אביב | מוגשת במהלך כל השבוע (ימים א-ה מהשעה 17:00, בסופי שבוע החל מ-12:00)

morn_4_650
החטא האולטימטיבי | צילום מתוך עמוד הפייסבוק

הכוכבת האמיתית של הבראנץ’
10 דרכים להכין פנקייק מושלם

בקלאו א-ברש | טשרניחובסקי 6

המקום הפורטוגלי, שלמרות המחווה למשינה שוכן דווקא בטשרניחובסקי מספר 5, מגיש מנה משמחת לבב וחך של ביצים מקושקשות עם נתחי דג בקלאו (קוד מומלח), בצל וצ׳יפס. המנה, שמוגשת לצד קערת ירקות רעננים חתוכים גס, מפרגנת לגרגרן הישראלי טעמים קצת שונים ממנות הבראנץ’ אליהן הורגל. לדג המומלח טעם מורגש אך לא-משתלט, המנה עשירה אך לא כבדה ובעיקר, למרבה ההפתעה, אינה שומנית. איך אומרים ‘טעים בטירוף’ בפורטוגזית?

מחיר: 62 ש״ח | טשרניחובסקי 5, תל אביב | מוגשת רק בסוף השבוע

morn_650_10
אז איך אומרים ‘טירוף’ בפורטוגזית?

קרוק מדאם | בר א וין

מישהו במטבח של “בר א וין” לקח פרוסות בריוש טרי שנאפה במקום, טיגן ביניהן נתחים מעולים של שינקן ואמנטל, חיפה ממעל בביצת עין בצהוב עמוק, שחידדה את טעמי הגבינה החרוכה, זילף ציר בקר שעטף את כל המגדל הזה לכדי הללויה, והחליט שהשולחן שלי ראוי לפלא השמימי הזה. ״טעמים מנוגדים שלא נוגסים האחד בשני״, דייק תומר, שותפי המושלם לבראנץ׳, ואני הסכמתי בפה מלא, תרתי משמע.

מחיר: 43 ש״ח | רוטשילד 7, תל אביב | מוגשת רק בסוף השבוע

קרוק מאדאם… השמועה אומרת שבקרוב יהיה פה בראנצ’

A post shared by Enav Ezagouri (@enav42) on


וזה מה שחשבנו בפעם האחרונה שלנו בבר א וין
הגלידות החדשות של הקיץ

טרטר בורגר | קפה אירופה

טרטרי כל העולם, התקנאו! בשר קצוץ באיולי חרדל, הכי פרשי שיש, יושב בתוך לחמניות חמות שנאפו במקום ונטבל בחרדל חלק והיסטרי. גם החלה ולחם הקסטן שהוגשו בצד נאפו בקונדיטוריית הבית והיו מעולים. שותפי לארוחה ואנוכי ניגבנו את כל החרדל, זללנו את הקורנישונים, והסכמנו בינינו שבעולם מתוקן כולם מקבלים טרטר בורגר של קפה אירופה לארוחת בוקר.

מחיר: 69 ש״ח | רוטשילד 9, תל אביב | מוגשת במהלך כל השבוע

TarTar B 🍔🍔

A post shared by CafeEuropa | Bar Europa (@cafeeuropa) on

רוצים להכין טרטר בעצמכם?
לכל מתכוני המסעדות שלנו הקליקו כאן

רושטי ביצה עלומה | בסטה

לבראנץ׳ בבסטה הגעתי עם ציפיות גבוהות. על פי ניסיון העבר, נראה שכל מה שיוצא ממטבחה של הפנינה הזו משמח אותי. בחרנו ברושטי ביצה עלומה, מנה יוצאת דופן שכבר יצא לנו לאכול בעיר, אבל בגרסה פחות מוצלחת. הרושטי של הבסטה בהחלט עמד ברף שייעדנו לו: המנה היתה קריספית, אך מלאה במקומות הנכונים, העלומה – בול פגיעה, והרוטב – ציר עצמות חזירים וחמאה שסבב את הלביבה המוצלחת לא היה שומני, והפך את המנה מטובה מאוד לנהדרת. כמה שמחתי לגלות שגם במחוזות הרושטי הבסטה לא מאכזבת. את הצלוחיות שהוגשו כפתיחים ליקקנו עד המולקולה האחרונה, בקטע כמעט מביך.
מחיר: 89 ש״ח | השומר 4, תל אביב | מוגשת רק בשבתות

morn_1_650
צילום מתוך עמוד הפייסבוק

מארחים בסופ”ש? כל ארוחות הקונספט שלנו מחכות לכם כאן
האוכל המוכן הטוב בת”א

שקשוקה בלחם ימאים | ברד סטורי

מנה שהיא נוק אאוט למי שחשב ש״עממי״ ו״מקורי״ לא יכולים לשכון בכפיפה אחת. בברד סטורי עושים לחמים מצוינים, אחד מהם הוא לחם לבן קלאסי בפורמט עגול, שממנו יוצרים קערה לשכן בה שקשוקה אסלית, עשירה, מוצקה ומלאת טעם. סוג של ארוחת פועלים עם שיק, מסוג הדברים שאנחנו שמחים ששרדו את שנות השמונים. המנה מוגשת לצד סלט ישראלי קצוץ טרי, ממרח לימון כבוש (טעים!) וטחינה, המיועדים לזלילת שאריות הלחם שלא נוגבו עם השקשוקה. מנה משביעה עם תיבול מצטיין, שפשוט כיף לאכול.
מחיר: 53 ש״ח | דיזנגוף 88, תל אביב | מוגשת במהלך כל השבוע

ben_650
זוכרים שבשנות השמונים שמו הכל בתוך לחם? אז זו גרסה טובה | צילום: בן יוסטר

אנחנו כבר מתגעגעים:

קצ׳פה | טוטומה

קצת לפני שהטוטומה הודיע על הסגירה המצערת, זכיתי להכיר את הקצ’פה הנהדרת שלהם. הקצ׳פה הדרום אמריקאית, נחשבת לשחקן טרי במגרש התל אביבי, גרמה לי להרים גבה בהפתעה. מדובר בפנקייק תירס במתיקות עדינה, שנשברת עם גבינה מלוחה רכה, המותכת בין דפנות המאפה המקופל, ללא זכר לשמנוניות. שילוב טעמים שעשוי בצורה בוגרת ונכונה, ובה בעת זורק את הנפש למחוזות הילדות הכי כיפיים שיש. מנה אופטימית, שמחה וטעימה להפליא, שהייתי מוכנה לפתוח איתה כל בוקר.
מחיר: 38 ש״ח | דיזנגוף 265, תל אביב | מוגשת במהלך כל השבוע

מי יכין לנו עכשיו קצ’פה? מתגעגעים לטוטומה | צילום מעמוד הפייסבוק של המסעדה

כיכר קממבר אפויה עם שום קונפי ודבש | לוקה ולינו

כמה שבועות לפני שנסגרה המסעדה האהובה בפתאומיות, זכינו לבקר בה בפעם האחרונה ולהמליץ על אחת ממנות הבוקר המוצלחות שלה. מכל מנות הבוקר הנהדרות של “לוקה ולינו” הלכנו על הימור שיכול היה לתת לנו 777 או נפילה. ספוילר: קיבלנו 777. כיכר קטנה ועגולה של גבינת קממבר בשלה מותכת למחצה, שיחד עם השום הנהדר והמתקתקות העדינה של הדבש גרמה לי לפלוט ״וואו״ ארוך. המנה הלא שגרתית הזו מוגשת עם סלט רוקט כה טעים, עד כי לא ברור כיצד תיבול של שמן זית, לימון ומלח גס בלבד הופך אותו להצלחה כזו. פחות מתאים עבור מי שאינו חסיד של גבינות עזות טעם, אך אם גם אתם, כמוני, חולמים בגבינתית, המנה הזו תשלח לכם זיקוקי די נור למוח.

מחיר: 45 ש״ח | לילינבלום 20, תל אביב | מוגשת רק בימי שישי

morn_5_650
מנה לא שגרתית שעושה נעים בבטן | צילום מתוך עמוד הפייסבוק

אולי יעניין אתכם גם:
← אנרכיסטים של בשר: אצל פביאן בחצר
עוד פעם שניצל? 10 מנות חזה עוף זריזות
המדריך לאפייה צורנית: כך תעשו רושם בקלות

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *