חיפוש מתקדם

איך אומרים סנדוויץ’ באיטלקית?

הם העניקו לנו את הפסטה, הגלידה והפיצה, אבל מתברר שגם בתחום הסנדוויצ’ים יש לאיטלקים מה להציע. לכבוד יום הסנדוויץ’ הבינלאומי, שחל בראשית נובמבר, ולרגל חגיגות חודש איטליה ברשת “טיב טעם” אנו עורכים היכרות מחודשת עם שתי משפחות של סנדוויצ’ים איטלקיים: פניני וטרמציני. הוזמנו למסיבה: מיטב הנקניקים של “מזרע”, גבינות משובחות, ממרחים, ירקות משומרים ועוד מבחר מסחרר של חומרי גלם איטלקיים אותנטיים, שתוכלו למצוא על מדפי הרשת הכי קולינרית בישראל

Panini

פירוש המילה panino באיטלקית הוא לחם קטן, אבל כשאומרים panino או panini (ברבים), מתכוונים לרוב לכריך. זהו כריך גדול יחסית ומשביע, ממש ארוחה בתוך לחם, ובמקרים רבים הוא גם חם ומוקרם בתנור או בטוסטר. כריכי פניני תמצאו בכל רחבי איטליה, אך הם אופייניים במיוחד לפירנצה, בירת טוסקנה.

pnini650x500

פניני עם סלמי, ממרח ארטישוק, סלק וגבינת פקורינו

  1. מורחים ג’בטה בממרח ארטישוק (מתכון בהמשך) ומסדרים 8-10 פרוסות סלמי מילאנו של מזרע ו-4 פרוסות פקורינו של Colla. פורסים 1/2 סלק קטן במנדולינה ומסדרים על הפקורינו.
  2. מחממים בטוסטר עד שהגבינה נמסה ומגישים.

להכנת ממרח ארטישוק: טוחנים בעזרת מוט ריסוק ידני תכולה של צנצנת ארטישוק צלוי שלTerre Crude עם שני עלי מרווה, 2 שיני שום ומעט מהשמן בצנצנת, לקבלת ממרח משחתי.

pnini650_500

פניני עם אומלט פפרוני, איולי עגבניות מיובשות, מנצ’גו ועלי רוקט

מטגנים 70 גרם פפרוני חתוך לקוביות במחבת קטנה ללא שמן עד להשחמה.
טורפים בקערה 2 ביצים עם 2 כפות חלב ומעט מלח ויוצקים למחבת. מטגנים עד שהאומלט מתייצב. הופכים ומטגנים עוד דקה. מצננים.
מורחים 2 פרוסות לחם קסטן באיולי עגבניות מיובשות (מתכון בהמשך). מניחים את האומלט על אחת הפרוסות. מסדרים מעל 2 פרוסות גבינת מנצ’גו ועלי רוקט וסוגרים לכריך. לקבלת כריך כמו בתצלום – קולים בתוך מכשיר להכנת ואפל בלגי עד שהלחם משחים והגבינה מבעבעת. אפשר גם להכין בטוסטר רגיל.

להכנת איולי עגבניות מיובשות: טוחנים בעזרת מוט ריסוק ידני 4 כפות מיונז עם 1/2 כוס עגבניות מיובשות של Terre Crude (מסוננות מהשמן) עד לקבלת משחה חלקה.

ביצה בקן בנוסח איטליה עם מורטדלה

  1. מורחים 2 פרוסות לחם קסטן ב-2 כפות מיונז אמיתי. יוצרים חור מעוגל במרכזה של אחת הפרוסות בעזרת קורצן עוגיות. מניחים על הפרוסה השנייה 3 פרוסות מורטדלה של מזרע, 2 פרוסות עגבנייה ו-2 עלי חסה. מניחים על החסה עוד 3 פרוסות מורטדלה של מזרע ומעל את פרוסת הלחם עם החור, כשהצד המרוח במיונז כלפי מטה.שוברים ביצה לתוך החור.
  2. מכניסים לטוסטר ולא לוחצים! כעבור דקה הביצה תתייצב ותתמקם בתוך הלחם. לוחצים מעט בתוך הטוסטר ומגישים מייד

Tramezzini

כריכי השכבות המעודנים, שעשויים מלחם ללא קרום, הוגשו לראשונה בבר בטורינו כתשובה איטלקית מוחצת לכריכי התה הבריטיים. גם השם, שפירושו באיטלקית “בין לבין”, מעיד על הזיקה לסנדוויץ’ המקורי. כיום הטרמציני נפוצים ברחבי איטליה, אך אופייניים במיוחד לאזור הצפון ואהובים במיוחד על בני ונציה.

tramezzini650x500

טרמציני פרושוטו, מלון, בצלי שאלוט צלויים וגראנה פדנו

קולים פרוסת לחם קסטן ללא קרום בטוסטר. מורחים 2 פרוסות קסטן נוספות בחמאת עשבי תיבול (מתכון בהמשך). מניחים על פרוסה אחת 4 פרוסות דקות פרושוטו של מזרע ו-4 פרוסות דקיקות של מלון ומכסים בפרוסת הטוסט. מעליו מניחים 6 בצלי שאלוט צלויים של Terre Crude,ז6 פרוסות דקות של גבינת גראנה פדנו ו-10 עלי רוקט וסוגרים בפרוסת קסטן נוספת. חותכים ומגישים.

להכנת חמאת עשבי תיבול: מעבדים 100 גרם חמאה צרפתית רכה של Flechard S.A עם 2 כפות פסטו של Polly לקבלת מרקם אחיד.

tramezzini650_500

טרמציני פנצ׳טה, איולי חרדל וארטישוק

מסירים קרום מ-2 פרוסות לחם קסטן. מערבבים 3 כפות מיונז עם כף חרדל לממרח אחיד ומורחים את 2 פרוסות הלחם בממרח. מסדרים על פרוסה אחת 4 פרוסות פנצ’טה של מזרע. חותכים ארטישוק של Terre Crude לפרוסות, מסדרים על הפנצ’טה ומפזרים עלי אורגנו. סוגרים עם הפרוסה השנייה וחותכים למשולשים.

טרמציני לשון בקר, צלפים, קשקבל, עגבנייה ובלסמי מצומצם

מורחים 2 פרוסות לחם קסטן בחמאה. מניחים על פרוסה אחת 3 פרוסות עגבנייה, 4 פרוסות לשון בקר של מזרע, כף צלפים, 2 פרוסות גבינת קשקבל ו-10 עלי רוקט ומקפידים ששולי הלחם יישארו ריקים ונקיים. מזלפים מעל כמה טיפות בלסמי מצומצם של Due Vittorie, מצמידים את פרוסת הלחם השנייה ולוחצים עם הידיים על השוליים להידוק וחיבור. חותכים ומגישים.


את נקניקי מזרע וכל חומרי הגלם למתכונים אפשר להשיג בסניפי רשת “טיב טעם”. למתכונים נוספים עם מוצרי מזרע היכנסו לאתר החדש ‏m-mizra.co.il

מתוך גיליון 309, נובמבר 2016: בשר באחריות להזמנת הגיליון
תגובות

תגובות (1)

  • שרה אנגל 4 בנובמבר 2016 0:00 השב

    אוי כמה שהזדקנתי!!!! כן, להיות בת 62 זה חתיכת חיים הייתי אומרת, וכשקוראים את מה שאתם כותבים כאן והזכרונות מתחילים לעלות באוב אז נעשה חם על הלב. כשקוראים שרבותי “ההיסטוריה חוזרת”. נכון, עם שמות אחרים וחומרים ממדינות אחרות, אבל עשינו את זה פעם בארץ את הביצה בקן. בשנות השיבעים המוקדמות. כשהיו מתקני גריל קונטקט כאלה קטנים על חשמל שהתקפלו ל2 וחיממו את הלחם משני הצדדים ואפשר היה גם לפתוח אותם ולעשות גריל במטבח. זה שוב חוזר למודה. הגריל הזה והסנדוויץ’ הזה עם החור באמצע עם הביצה והנקניק מעל. חסרה עוד פרוסת אננס וקצת גבינה צהובה וזה יהיה סנדוויץ’ הוואי… מה להגיד לכם? השמות האיטלקיים האלה לא עושים לי את זה, הזכרונות מילדותי כשאני קוראת כמה מתכונים אצלכם, עושים לי את זה. לא צריך להתבייש במה שיש בבית ולא צריך ללכת לחפש שמות בחוץ הכל כבר היה פעם וחוזר אל עצמו. כאילו שנגמרו הרעיונות. הייתי עושה על המתקן הזה גם סנוויצים עם גבינה צהובה ופרוסות עגבניות בתווך וקצת מלח עליהן והגבינה הייתה נמסה והעגבניה הייתה מתחממת ומתרככת וזה היה טעם החיים של פעם.

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *