חיפוש מתקדם

אמרו לי להביא: יין – יקבי ברקן

יין להתחלה, אבל דווקא אדום

יקבי ברקן

‏את האדומים הכבדים נשמור למנות העיקריות, אבל עד אז מה ישתה מי שמעדיף אדום – גם עם דגים, גם עם סלטים וגם בזמן קריאת ההגדה המתמשכת? איתן מסדרת אסמבלז’ מורכב מקברנה סוביניון, מרלו ושיראז, המגיעים מאזור הר איתן בהרי ירושלים. זהו יין פירותי ובשל אבל עם ירקרקות מרעננת, שבזכותה הוא בחירה נהדרת להתנעת הערב.

“תפתיע אותנו”, אמרו המארחים כולם כבר שתו מספיק קברנה ומרלו השנה. למה לא ללכת על זן פחות מוכר כמו פינוטאז’ ספיישל ריזרב? מקורו בהכלאה שנעשתה בדרום אפריקה, אבל נראה שהזן התאקלם היטב בארץ ואין יקב המזוהה עימו יותר מברקן. סדרת “ספיישל רזרב” מצטיינת בתמורה טובה למחיר ולא פחות חשוב מכך: מתמקדת ביינות מאוד ידידותיים לשתייה, כאלה שאפשר לרוץ איתם לאורך הארוחה כולה ולשתות בלי חשש שיכבידו. הפינוטאז’ מתאפיין בפרי בשל, רמיזות לעישון האופייניות לזן, תבלינים ומתיקות שוקולדית מעניינת.

מתנה למארחים כאן צריך משהו מושקע ואלגנטי, ורצוי שיהיה מאחוריו גם סיפור טוב. סדרת אלטיטיוד המוערכת מורכבת מיינות שהופקו בכרמים יחידניים בגבהים שונים ומכאן שמה. אלטיטיוד +585 מגיע מכרם דרך נוף ליד קיבוץ מנרה, השוכן בגובה 585 מטר מעל פני הים. גם מי שאינו חובב יין מנוסה ייהנה מעושר הפרי, המשקל והמורכבות שיש לו להציע. הכי מיינסטרים שיש, אבל מלוטש ועשוי לעילא. מי שיקבל אותו במתנה יוכל בשקט להשאיר אותו לחג של שנה הבאה (שלא לומר לזה של עוד חמש שנים) – היין רק יילך וישתפר.

יין מושלם למנה בשרית חגיגית כאשר עולים על השולחן רוסטביף שמנמן ומשובח או קדרה מושקעת, חייבים יין טוב שיהלום את המעמד. בחרנו בקלאסיקה: קברנה סוביניון מסדרת סופרייר, סדרת הדגל של ברקן. הענבים מגיעים מהחלקות הטובות ביותר בגליל ועוברים יישון ממושך של 20 חודשים בחביות עץ, רובן המוחלט חדשות. כל זה ניכר ביין, המתאפיין בפרי שופע ובשל לצד תרומת העץ: אלון, תבלינים, קקאו. יין עוצמתי ומלא, אך כזה ששומר על מסגרת אלגנטית. כדאי לפתוח את הבקבוק מראש (חצי שעה לפחות ורצוי יותר), כדי שהיין יתאוורר מעט.

מתוך גיליון 302, אפריל 2016: גיליון פסח 2016 להזמנת הגיליון
תגובות

תגובות (5)

  • דב ליטבק 16 באפריל 2016 10:16 השב

    השבוע בקרתי ביקבי רמת הגולן אין ספק גאווה ומומלץ

  • שי 16 באפריל 2016 11:52 השב

    היין עם התמורה הכי טובה לכסף ללא ספק זה יין אדום יבש של סגל.15 שח בקבוק יין טעים שיורד חלק עם טעם פירותי רענן

  • ליאור 18 באפריל 2016 15:56 השב

    כאחד שמבקר יינות ונותן ייעוץ למסעדות עבור תפריטי יין אני אומר זאת בצורה הפשוטה ביותר. יקבי ברקן וסגל חרתו על דגלם כמות על פני איכות, וכך גם היינות שלהם נטעמים. יינות מאוד לא מאוזנים שאי אפשר להינות מהם ולכן באופן אישי לא הייתי משלם עליהם גם לא שקל רק בגלל המקום שהם תופסים במקרר יינות. לא ברור איך ייננים שלמדו בצרפת ואיטליה ומקבלים אדמות טובות לגדל בהם גפנים, מצילחים לייצר יינות כ”כ גרועים. ככה זה שהכל סובב רק כסף, כשמכוונים לציבור שלא מבין דבר וחצי דבר ביין ושהמטרה העיקרית של היקב היא לייצר 4 מיליון בקבוקים בשנה.
    המלצה שלי- אם אתם כבר קונים יין מיקב מסחרי, אז תקנו יינות של רמת הגולן, זה היקב המסחרי היחיד בארץ שעוד מייצר יינות טובים, אע”פ שגם הם בירידה.

    • יעקב א. 18 באפריל 2016 16:40 השב

      ליאור ,מה אתה חושב על היינות של יקב רקאנטי

    • אילן 18 באפריל 2016 19:47 השב

      מסכים עם ליאור, אני לא מבקר יינות אבל מאוד אוהב לשתות. לא ברור לי למה אנשים קונים מהיקב הזה הזה, מבין כל היקבים הגדולים שמתמחרים יינות בתחום המחירים הזה אני חושב שברקן הוא הגרוע מכולם, פשוט לא נעים לשתייה, גם הבקבוקים שעולים מעל 70 ש”ח, ובסכום כזה אם יין לא טעים זו פשוט בושה מקצועית של היינן.

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *