חיפוש מתקדם

אמרו לי להביא: יין – יקב הרי גליל

יין לשלב ההתכנסות

יקב הרי גליל

אחרי שעות שעמדנו בפקק לא תזיק לנו זריקת מרץ. גליל סוביניון בלאן יעשה את העבודה מצוין: פרי ארומטי, כמעט טרופי, עם ים רעננות וחמצמצות מעוררת. זהו יין צעיר, שצריך לזכור לקרר אותו טוב-טוב; ואם מישהו ירצה לזרוק פנימה קוביית קרח או להוסיף סודה ולשתות אותו במקום מים לאורך כל הארוחה – יבורך. נשארו כמה בקבוקים? נסו את הטריק הזה גם בבוקר המחרת, בבראנץ’ שאריות חגיגי.

המארחים ביקשו יין מקורי, שיהיה נושא לשיחה סביב השולחן. בלאן דה נואר, יין לבן המיוצר מענבים אדומים, זה לא משהו שרואים כל יום. במקרה הזה מדובר ב-100% ענבי פינו נואר, הנסחטים בעדינות כך שמתקבל נוזל לבן (הפיגמנט של הצבע מצוי בקליפת הענבים). התוצאה היא יין יבש ורענן, עם פרי אדום עדין האופייני לפינו. יין מקורי ושובב, שיהיה נהדר לצד מגוון מנות בארוחה (בעיקר ראשונות ודגים) ומושלם לפיקניק באחד הבקרים של חול המועד.

ומצד שני – צריך גם הימור בטוח משהו שכולם ליד השולחן יאהבו. גליל אלון הוא ממסך שרובו קברנה סוביניון וסירה לצד מעט פטי ורדו וקברנה פרנק. זהו יין במחיר נגיש, שניחן בטעמים שכל אחד יצליח להתחבר אליהם: פרי בשל, עץ נוכח, הרבה עוצמה ואופי ים תיכוני עסיסי, שיכבוש את האורחים. לאחרונה זכה היין הזה במדליית “גראן גולד” באחת מתחרויות היין החשובות בגרמניה (הישראלי היחיד שזכה לכבוד הזה).

יין שיילך טוב עם תבשיל טלה זה רגע השיא של הערב – לשולחן עולה המנה המושקעת והיקרה של הארוחה. צריך יין שראוי למעמד ויעשה לה הכי טוב שאפשר: מירון הוא בלנד מבוסס סירה לצד קברנה סוביניון ופטי ורדו. זוהי דוגמה נהדרת ליין ים תיכוני מודרני – עם ארומות של עשבי תיבול (שהכבש כל כך אוהב), טאץ’ בשרני חייתי, שפע פרי והכל ארוז בחבילה מלוטשת ואלגנטית.

מתוך גיליון 302, אפריל 2016: גיליון פסח 2016 להזמנת הגיליון
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *