חיפוש מתקדם

אמרו לי להביא: יין – יקב רמת הגולן

אבירם כץ בשיתוף יקב רמת הגולן אספו 4 בקבוקים שיספקו את כל צורכי ארוחת הסדר

יקב רמת הגולן

יין חגיגה לפתיחה טוב, זה קל. ממש קל. אין דרך נעימה יותר לפתוח ארוחה (כולל ארוחת בוקר אם שואלים אותי) מבקבוק של מבעבע טוב. אבל הלילה הזה אינו ככל הלילות והנסיבות החגיגיות מחייבות פינוק אמיתי: ירדן רוזה המשובח. הוא עשוי לפי השיטה המסורתית של תסיסה שנייה בבקבוק ומקבל את צבעו הענוג בזכות כמות קטנה של יין אדום מפינו נואר. הוא יבש ואלגנטי עם נפח פרי אדום במרכזו ובועות נעימות המרחפות על החך. כשם שנפלא לפתוח איתו את הערב, כך נהדר לשמור בקבוק נוסף ללגימה אחרונה, אחרי הקפה והקינוח ולפני שיוצאים לדרך הארוכה הביתה.

יין שנשתה תוך כדי קריאת ההגדה גמלא השמורה קברנה-מרלו הוא יין קלאסי, שלא מנסה להתחכם יותר מדי או להמציא את הגלגל, אלא מסתפק בלהיות יין שפשוט כיף לשתות כי הוא נגיש, טעים ומאוזן. יש כאן עניין ומורכבות כמובן ועץ שמשולב יפה עם הפרי, אבל עדיין החוויה הכללית היא של הנאה, העוזרת להעביר את הזמן בזמן שהדוד קורא בהגדה.

אדום קליל, כזה שיוכל ללוות גם מנות ראשונות וגם את ההמשך ושיהיה טעים לכוווולם. הר חרמון אינדיגו, כנראה מותג היין החזק בארץ, מושלם לאירוחים רבי משתתפים. הוא מורכב מקברנה סוביניון וסירה, שילוב שאני מאוד אוהב: עמוד השדרה הפירותי והרציני של הקברנה והטאץ’ השובב והמתובל של הסירה. אפשר לשתות ממנו ארגזים ובזכות מחירו השפוי גם לקנות ממנו ארגזים. לקראת החג היין יוצא במהדורה מיוחדת, פרי שיתוף פעולה עם אלו”ט. התוויות מעוטרות ציורים שציירו ילדי אלו”ט והיקב תורם שקל מכל בקבוק שיימכר. הנה עוד סיבה טובה להשקיע דווקא בו.

מתנה למארחים כאן עדיף לא לקחת סיכונים מיותרים ולהביא יין שכולם מכירים וכולם אוהבים. על סדרת ירדן אין צורך להכביר במילים, וירדן מרלו הוא אחד הכוכבים הגדולים של הסדרה ושל היקב בכלל. פירות יער בשלים, טאנינים מוצקים, בקיצור יין מלוטש ועשוי לעילא, שהמארח יכול להחליט אם לפתוח וליהנות ממנו כעת או לתת לו להתיישן ולשתות אותו גם בפסח של העשור הבא.

מתוך גיליון 302, אפריל 2016: גיליון פסח 2016 להזמנת הגיליון
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *