חיפוש מתקדם

אנרכיסטים של בשר: אצל פביאן בחצר

ערב עמוס בשרים ישראלים אצל אחד מאומני הבשר המוכרים והפרועים בארץ - פביאן הולצקן, עבורו היה שווה להצפין עד מעלות.

האם זהו שגעון הפליאו? האם זוהי תגובת נגד לטבעונות? האם זהו השיפור באיכות הבשר שמגדלים בארץ? בדבר אחד אין ספק: הפריחה של מסעדות הבשר ובעיקר העלייה התלולה במספר אומני הבשר. אל אחד הבולטים שבהם אנחנו נוסעים הערב ומעפילים עד למעלות הרחוקה בגליל המערבי – פביאן הולצקן. הוויז מנווט אותנו ברחובות תרשיחא בואכה מעלות, עד שהוא נעשה ממש מיותר ואנחנו נוסעים אחרי הריח. אל החצר המרווחת של פביאן ורותם הולצקן כבר הגיעו אוהבי בשר ממרחקים, אפילו מאילת ובוודאי מתל אביב.

לכל המתכונים, הטיפים וההמלצות שלנו לחובבי הבשר
הנתחים הסודיים של הבקר

fab_650
אנרכיסטים של בשר. פביאן וחבר.

יורם הולצקן, האבא של פביאן הגיע מאילת. אנחנו עוד זוכרים אותו כסו שף במלונות ישרוטל ובדן אילת. שם גם גדל פביאן הקטן וגם גם הכיר את רותם, רעייתו הפעילה. הולצקן קשישא מתהלך עכשיו בין הנתחים כחתן בחופתו. בכלל, לרוב הקרואים כבר היכרות מוקדמת, וחלקם עושים בדיוק מה שעושה פביאן – מטפלים בבשר בקר ישראלי, וחברים בקבוצת הפייסבוק המפוארת “סודות המעשנה והסו-ויד”. יש בהם גם בעלי מסעדות כמו זוהר ממסעדת בקארו ברעננה, שממש לא מכחיש שהוא הגיע כדי לתפוס את פביאן בפאשלות. מה שמאפיין את פביאן וחבריו הוא הנועזות והרצון לנסות ולעבור גבולות. מבחינה זו, פביאן וחבריו הם אנרכיסטים של בשר, בשום תחום של בישול או אוכל בישראל לא תמצאו קבוצה פרועה מזו.

fab1_650
אוהבי בשר שהגיעו ממרחקים. החצר של פביאן.

ולהלן חלק מן התפריט בלשונו של פביאן:
“2 שוקי כבש בברברי, לשונות מקולפים, שתי מנות הפתעה (כנפיים מעושנות ברוט חריף מאוד ופלדה עגל במייפל וניל ומלח גיאורגי מתובל, בריסקט בכריך יחד עם איולי שום וחלפיניו כבוש, אנטריקוט מיושן בעישון, שני שיפודי שווארמת בשר עגל עמוסי שומן כבש, אסאדו ברוטב ברביקיו דובדבן, ופרגיות עם ראב טקסני מעורבב עם קצת ראב חזיר מארה”ב”.
האירוע הבא אצל פביאן יתקיים ביום חמישי 13/7, פרטים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק שלו. 

אולי יעניין אתכם גם:
עוד פעם שניצל? 10 מנות זריזות עם חזה עוף
10 סלטי בשר לעונה החמה
הכוכבת האמיתית של הבראנץ’

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *