חיפוש מתקדם

אפשר גם בלי קמח: העוגות המצטיינות לפסח

אנחנו מתארים לנו שיש לכם מספיק עבודה והכנות לקראת ליל הסדר, אז עשינו עבורכם את העבודה השחורה וטעמנו עשרות קינוחים לפסח. הנה הקינוחים שאהבנו במיוחד, לגזור ולשמור.

פסח הוא חג של ניגודים – מצד אחד אנחנו זוכים לצאת לחופש, מצד שני, מבלים 80% ממנו בעמידה בפקקים בדרך לכנרת; מצד אחד זהו חג שסובב סביב אוכל טוב ואירוח, מצד שני כשזה מגיע לקינוחים, מוטל איסור על שימוש באחד מחומרי הגלם הבסיסיים ביותר. למזלנו כבר שנים שעומדות לרשותנו אופציות נוספות שלא קשורות ללעיסה איטית ועצובה (בפינה, בחושך, אם אפשר) של עוגיות יין או בוטנים מהסופר. בכל שנה הקונדיטוריות מנסות למצוא עוד ועוד דרכים יצירתיות לעקוף את איסור הקמח ולהצליח להכין קינוחים שהם “החבילה השלמה”: יפים, טעימים, מרשימים ומשמחים. אחרי הכל, מדובר בחג.
כמו בכל שנה, הקרבנו את עצמנו (ואת המשקל שלנו) וטעמנו עשרות קינוחים שונים לחג: עוגיות, עוגות בחושות, עוגות מוס וקינוחים אישיים. לאחר סבב הטעימות ניתן לסכם שלפחות בגזרת הטעמים אין בשורות חדשות (ואולי טוב שכך): השוקולד הוכיח שמחסור בקמח לא מפחיד אותו, העוגות הבחושות והדחוסות קיבלו זריקת עסיסיות הודות לסירופ הדרים סמיך ומרענן, האגוזים הפכו לחטיפים פריכים וממכרים ואם דרושה לכם עוגת רושם – בכל קונדיטוריה תוכלו למצוא לפחות עוגת מוס אחת, שלא ייחסר.

עושים רושם

אנחנו מודות שלא פשוט להרשים אותנו עם עוגות ויטרינה, שפעמים רבות נופלות למלכודת הג’לטין הצמיגית. רובנו נעדיף בחושה רכה על פני עוגת מוס מנצנצת, אבל מהביס הראשון מעוגת מוס השוקולד ואגוזי הלוז של לחמים היה לכולן ברור שזו עוגת הרושם המנצחת: בסיס של דקואז לוז, קראנץ’ נוגט שוקולד חלב, מעליו שכבות של מוס שוקולד בלגי וקרם אגוזי לוז כשאת כל הטוב הזה אורז טוב טוב ציפוי של גנאש שוקולד מריר – ואף מילה על ג’לטין. למרות שריבוי השכבות והמרקמים עלול לגרום לכם לסחרחורת קלה, תשמחו לשמוע שהם משתלבים נפלא יחד אבל בלי ללכת לאיבוד, כך שמתקבל ביס אחד מאוזן, מושחת ומספק.
מחיר: 79 ש”ח לפס.

cakes3_650
ביס אחד מושחת | צילום: דניאל לילה

מי מכם שמעדיף את עוגת המוס שלו קצת יותר קלילה וטיפטיפה פחות מושחתת, עוגת מוס השוקולד הבלגי של ארקפה היא אופציה נהדרת. הלוק מרשים אך לא מצועצע, המרקם אוורירי וחף מתחושת ג’לטין על הלשון וטעמי השוקולד עדינים ולא מתוקים מדי. לאחר החיתוך מצפה לכם הפתעה בצורת פס גנאש שמוסיף (עוד) רובד שוקולדי לעוגה.
מחיר: 26 ש”ח לפרוסה.

בחושות לחול המועד

מעבר לטעם, אחד הדברים שהכי שימח אותנו בקינוחים של לחמנינה היה רשימת הרכיבים המצומצמת – חמאה, סוכר, תפוזים ושמנת חמוצה – מה צריך יותר מזה? ובכל זאת, בעוגת התפוזים הזו יש טוויסט אחד שכבש אותנו – השימוש בקמח תירס; חלופה לא שכיחה במחוזותינו, שמעניקה לעוגה מרקם גרגירי דמוי בסבוסה ששותה ברצון את סירופ ההדרים והופך את הבחושה הביתית הזאת לסופר-עסיסית.
מחיר: 44 ש”ח לפס

cake_650_4
עוגת פולנטה מופלאה | צילום וסגנון: מיטל דור

שקדים ולימון הם שילוב איטלקי קלאסי, ובמאפיית לחמים שידכו להם צלע שלישית מפתיעה – שוקולד לבן מומס שמתחבא בבלילה, מוסיף לה עסיסיות ומקנה לה מרקם של עוגת גבינה אפויה – למרות שאין בה ולו גרם אחד של גבינה ואפילו לא חמאה.
על אף תוספת השוקולד, לא מדובר בעוגה מתוקה מדי – חלק מהטועמים אפילו טענו שהיא לא מתוקה מספיק, אבל רובנו מצאנו את עצמנו מיישרים אותה גם למחרת הטעימה.
מחיר: 42 ₪ לפס

cakes1_650
שימו לב לממזרה האיטלקית מצד ימין | צילום: דניאל לילה

עוגת השוקולד הבחושה של לחמנינה מחמיאה לשוקולד וכמעט מקדשת אותו. גם כאן, רשימת חומרי הגלם מצומצמת ביותר וכוללת בעיקר שוקולד, מה שהניב את מרקם הנימוח ביותר שטעמנו מבין כל העוגות השנה. כל ביס משאיר אחריו שובל של טעם שוקולדי מריר ועמוק, ולמרות שהמראה שלה די פשוט – היינו מציבים אותה בגאווה על שולחן הקינוחים של ארוחת החג.
מחיר: 45 ש”ח לפס

בדלאל הלכו השנה לכיוון שונה, אבל גם כזה שמחמיא מאוד לשוקולד עם חיבור של שקדים טחונים וניחוח של ברנדי, כך שמתקבלת עוגת פאדג’ שוקולד במרקם דחוס שחייבים לאכול עם כפית (ולנשנש את הפירורים).
מחיר: 44 ש”ח לפס

cake3_650
אולי היא נראת פשוטה מבחוץ, אבל היא עומדת להפתיע אתכם | צילום: מאיר כהן

מנשנשים

למרות שחשבנו שהיה לנו מספיק קוקוס בעוגות של פסח עד היום, פיננסייר הקוקוס הצרפתיות של דלאל הוכיחו לנו שהרומן שלנו עם קוקוס רק מתחיל. העוגיות העדינות עשויות בדיוק כמו שהצרפתים התכוונו: דביקות ודחוסות במידה, עם טעמים מרציפניים ותחושה נעימה של קוקוס קלוי, שכיף לנשנש עם הקפה של הבוקר או בדרך לטיול עם הילדים.
מחיר: 36 ש”ח למארז

בראוניז הוא פיתרון נפלא לפסח, לאור העובדה שכמות הקמח בו מלכתחילה זעומה ביחס לכמויות השוקולד, החמאה והביצים. הבראוניז של ארקפה לא היו הבראוניז היחידים שטעמנו, אבל הוא היה המוצלח ביותר, עם מרקם נעים ורך וטעם שוקולד מרוכז.
מחיר: 39 ש”ח למארז

cakes2_650
הבראוניז המוצלח ביותר | צילום: אלון מסיקה

את הקונספט של ערבוב מיני שקדים ואגוזים עם חלמון ליצירת נשנושים ממכרים וקריספיים לחמנינה אמנם לא המציאו, אבל נשנושי הפיצוחים בדבש שלהם לוקחים את הקונספט צעד אחד קדימה. לצורך העניין, היה זה הקינוח היחידי מכל הקינוחים שנטעמו במערכת שפשוט התחסל ולא נשאר ממנו פירור, עם תוספת מבורכת של פפאיה מיובשת ודבש, הן הנשנוש האולטימטיבי.
מחיר: 36 ש”ח למארז

cakes_650
קצת קשה להפסיק לנשנש אותן | צילום וסגנון: מיטל דור
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *