חיפוש מתקדם

בול קליעה: עשר החלות החגיגיות שלנו לראש השנה

בין אם היא קלועה או עגולה, פשוטה או מתהדרת במגוון תוספות – מבחינתנו אין ארוחת חג בלי חלה מתוקה שנאפתה באותו הבוקר. אצלנו כולם שולחים אליה ידיים עוד לפני שראשון הסלטים עלה אל השולחן ובוצעים ממנה חתיכה. ככה, בלי סכין ובלי נימוסים – הכי חם ומשפחתי. לקראת החג אספנו 10 חלות מושקעות ומיוחדות, לצד טיפים ומדריך מצולם לקליעת חלה חגיגית.

אנחנו משקיעים בחלה שלנו בכל ארוחת שישי, אבל בראש השנה, כשהשולחן כולו לובש חג החלטנו לקחת את זה צעד אחד קדימה, עם קליעות חגיגיות, תוספות מפתיעות (ניסיתם פעם לאפות חלה עם ערמונים או עם בטטה וקינמון?), זיגוגי דבש מתוקים ואפילו חלות ממולאות. הנה עשר החלות הכי חגיגיות, מושקעות ומיוחדות שיש לנו באתר, לצד טיפים ומדריך מצולם לקליעת חלת מרשימה ופשוטה להכנה. האתגר האמיתי יהיה להחליט איזו חלה תכינו אתם!

מתכוננים לחג:
כל הטיפים והמידע השימושי לאירוח בערב החג
מהמנה הראשונה ועד לקינוח: בואו להרכיב את ארוחת החג שלכם

‏3 טיפים של חן שוקרון להכנת חלה

‏1. המרקם המושלם הבצק שלכם צריך להיות גמיש, רך ומעט דביק, כזה שנאסף לכדור יפה וחלק בקערת המיקסר, אבל נדבק מעט לאצבעות. בדקו את המרקם של הבצק בסוף הלישה, ואם אתם לא בטוחים שהוא גמיש מספיק — המשיכו ללוש והוסיפו בהדרגה כמה כפות מים. אל תתפתו להוסיף קמח אם הבצק יצא קצת דביק; אחרי שימון והתפחה תגלו שהוא הרבה יותר נוח לעבודה.
‏2. שימו שמן האויב הכי גדול של חלה הוא קרעים בבצק, שנוצרים כשהוא יבש מדי. כיוון שהקמח עלול לייבש את הבצק לא מקמחים את הקערה או את משטח העבודה. מושחים את הבצק בשמן לפני ההתפחה ואחריה ומקבלים בצק נוח לעבודה שלא נדבק לשיש. אם הוא בכל זאת נדבק, אפשר לשמן מעט את משטח העבודה.
‏3. מוכנים לקלוז-אפ? לקבלת חלה דוגמנית, שתוכלו להשוויץ בה באינסטגרם, כדאי לשקול את הבצק ולחלק אותו לרצועות שוות ולא “לפי העין”.

מדריך מצולם להכנת חלה לראש השנה

רות אוליבר לוקחת אתכם יד ביד אל עבר החלה המהממת הזו.

החומרים שמהם עשוי החג: חלה חגיגית עם צימוקי אוכמניות, אגוזי מלך וסילאן. מדריך מצולם ופשוט לחלת ראש השנה.
למתכון ולמדריך הקליקו כאן. 

חלת בטטה צלויה וקינמון

תודו שעל השילוב הזה מעולם לא חשבתם | חלת בטטה של חן שוקרון.

לחלה הזאת יש צבע כתום מקסים, טעם מתקתק ומרקם עשיר, שמתקבלים הודות לתוספת של בטטות צלויות לבצק.
המתכון המלא מחכה לכם כאן. 

חלת גלגל החיים של מיקי שמו

אם לא תחסלו אותה בערב החג, תוכלו להתפנק איתה גם בבוקר של אחרי, עם חמאה וריבה.

גרסת הפרווה של החלה המתוקה של מיקי שמו: אוורירית, רכה שתחזיק מעמד גם לבוקר שאחרי.
המתכון המלא מחכה לכם כאן. 

חלת כתר מהודרת

עיצוב מרשים בלי צורך בקליעות מורכבות. חלת כתר.

חלה חגיגית בצורת כתר שמצפים עם זיגוג מתקתק של דבש – מאפה נהדר לכל ימות השנה, ובפרט לראש השנה!
המתכון החגיגי ממש כאן. 

חלת כוסמין טבעונית

ככה גם תתחשבו באורחים הטבעוניים שלכם וגם תהנו מחלה טעימה עם שיק בריא.

הקמח הלבן מעניק מרקם אוורירי ורך ואילו קמח הכוסמין – טעם אגוזי עמוק ושיק בריא. אבל אל תתנו לתדמית הבריאה להטעות אתכם – מדובר באחת החלות הכי טעימות שיצא לכם להכיר.
לא יכולים לחכות עד שתכינו אותה? המתכון מחכה לכם כאן. 

 

חלה מתוקה עם צימוקים של מיקי שמו

זו עוגה? זו חלה? זה טעים!

יותר עוגה מאשר חלה: רכה, מתוקה ושופעת צימוקים. מיקי בחר לעצב את החלה הזו בצורת בורג, אבל גם צורת קליעה אחרת (צמות, שבלול) תתאים.
המתכון המלא מחכה לכם כאן. 

חלת ערמונים

ככה מרגיש סתיו אירופאי? חלת הערמונים של חן שוקרון

עד לא מזמן היינו צריכים לבקש מקרובי משפחה או חברים שנסעו לאירופה להביא לנו צנצנת של קרם ערמונים. היום אפשר להשיג את הממרח הנפלא הזה גם בחנויות מתמחות בארץ, בחנויות תבלינים ואפילו בחלק גדול מרשתות השיווק. קרם הערמונים יניב חלה נפלאה ומתקתקה עם ריח של סתיו אירופאי.
למתכון המלא הקליקו כאן. 

כתר חלת כוסמין ממולא בכרישה ופקורינו של ארז קומורובסקי

מה עם חלה גלילית לשולחן החג?

זה כל כך פשוט וכל כך טעים, שממש פשע לא לנסות. מדובר בבצק גמיש, חמוד ולא דביק, שאפשר ללוש ביד או במיקסר. גם המליות יכולות להיות מה שתרצו, ובאמת שאי אפשר להרוס את החלות הללו. נסו בעצמכם!
המתכון המלא של ארז מחכה לכם כאן. 

חלת טחינה ודבש

חלה מתוקה עם טעמים עדינים של חלבה? קנינו

כבר שנים שחן שוקרון מכינה את חלת הדבש שלה לערב ראש השנה. זוהי חלה אוורירית ורכה, ללא מוצרי חלב ונוטפת דבש. הפעם היא החליטה להוסיף לה גם טחינה משומשום מלא, המעניקה טעם כיפי של חלבה.
כל הטוב הזה מחכה לכם כאן. 

 

חלה במלית בשר, צימוקים ושקדים

החלה עוברת למרכז השולחן. חלה במלית בשר של חן שוקרון.

החלה הזו ממולאת במלית עסיסית של בשר טחון, שקדים וצימוקים. בזמן האפייה הבצק הופך ל”תנור” קטן, שבו מתבשל הבשר — מיצי הצלייה הטעימים נספגים בבצק הרך ומעשירים מאוד את טעמו. כאן מוותרים על הקליעה ומגלגלים את הבצק לשבלול כדי להפחית את הסיכון שהוא ייקרע.
עשינו לכם חשק? המתכון מחכה לכם כאן. 

אולי יעניין אתכם גם: 
לא רק חלות: מדריך הלחם השלם של אורי שפט
6 עוגות תפוחים זריזות לחג
הטיפים של רחלי קרוט לאירוח

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *