חיפוש מתקדם

גם בחגים: כאן תמצאו את האוכל המוכן הטוב בת”א

אנחנו יודעים, לא תמיד יש לכם זמן לבשל. בדיוק בגלל זה אספנו עבורכם מסעדות ומעדניות שמציעות אוכל מוכן לקחת הביתה, ממש כמו של אמא (ואולי יותר טעים), ולא רק בימי שישי!

אתם מארחים הערב ובאמת שתכננתם להשקיע: הכנתם תפריט, ערכתם קניות, אבל נתקעתם בעבודה עד הרגע האחרון; או שאולי אתם סטודנטים חובבי בישול שבמהלך הסמסטר מרימים ארוחות פאר במטבחון התל-אביבי שלכם אבל בתקופת מבחנים אתם משלמים על שחיתות של סמסטר שלם ומתקיימים על פיצה קפואה. בואו נודה בעובדות: גם אם אתם פודיז שלוקחים את עצמם ברצינות, יכול מאוד להיות שנעזרתם פעם-פעמיים (או עשר) בבישולים של אחרים, או במילים אחרות: אוכל מוכן.

אם צירוף המילים הזה זורק אתכם לזכרונות טרופים שכוללים חמגשיות, קציצות ברוטב שמן או אוכל קפוא – אתם יכולים להרגע. כשיוז׳י החלוץ (ממעדניית יוז’י הותיקה) מהווה את האב הרוחני, הגיחו אל אוויר הכרך מסעדות ומעדניות שמציעות אוכל מוכן לקחת הביתה, כזה שישדרג לכם את הקולינריה הביתית א-לה-גורמה.
לקראת סוף השבוע סצינת האוכל המוכן בתל אביב מתעוררת לתחיה, עם עשרות מקומות נהדרים שמציעים לרווקים התל אביביים אוכל כמו של אמא לסוף השבוע – רק בלי להחזיר קופסאות. אבל מה עם מי שמאס בפלאפל או, רחמנא ליצלן, במנה חמה לארוחת צהריים במשרד במהלך השבוע? עבורם החלטנו לכוון את הזרקור אלי מי שאמון על הסירים יום-יום; אלה שאפשר לבנות עליהם שיסגרו לכם פינה בסטייל מיום ראשון הקשוח ועד לחג חמישי.
ויש גם ספיישלים לראש השנה!

אולי יעניין אתכם גם:
בנינו עבורכם ארוחות קונספט שלמות לאירוח
אופים ומבשלים עם דובדבנים
הגלידות החדשות של הקיץ

הום מייד

למרות הקלישאה של איש עסקים מצליח שעובר מפרויקטים גדולים וניהול מלונות לעסק קטן של בישול ביתי, אי אפשר לעמוד בפני הקסם של “הום מייד” בשכונת מונטיפיורי. זיו גולדשטיין, מבעלי המקום ולשעבר מנכ״ל מלון ״הנסיכה״ באילת מתייחס למקום כאל ה”בייבי” שלו והתחושה החמימה בהחלט מורגשת: עם קו מנחה של כמויות שמן מזעריות ואפס חומרים משמרים ואבקות, ה״בית הקטן בערבה״ הזה מספק מענה ראוי לאומניבורים, קרניבורים, צמחונים, וטבעונים, וגם למי שסתם אוהב שטעים לו.

מנצח את זה של אמא: תבשיל אורז שהתבשל ארוכות ביחד עם עוף ופירות יבשים, עד שהוא ספג את טעמיהם. יש גם סלט אטריות שעועית עם ירקות שורש ושברי בוטנים שמצליח לא לשחות ברוטב ולשמור על פריכות ממכרת.

אורזים לכם גם: קציצות למיניהן – עוף, דג, הודו – בשרים על פי מבחר יומי משתנה (ביף בורגיניון, כתף, אוסובוקו), פשטידת ירקות, פלפל ממולא, לביבות בטטה, קציצות עדשים, סינייה, כרעי עוף, פירה, סוגי אורז, אנטיפסטי מושקע עם קמצוץ שמן, במיה ברוטב עגבניות, כרובית צלויה בטחינה, אפונה, סלט אבוקדו (מוצק ועשיר עם פלפלים אדומים ובצל), סלטי ירקות למיניהם, בראוניז, גרנולה וחטיף תמרים טבעוני.

ועוד משהו: יש חבילות אוכל ליולדות, סחתיין!

המקום יהיה סגור בתקופת החגים, אך יחזור לפעילות מלאה אחרי סוכות. 

הום מייד [הנציב 18, שכונת מונטפיורי, תל אביב, טל’ 03-6248111]

homemade2_650
הום מייד, השלוחה של המושב בעיר | צילום מתוך עמוד הפייסבוק
homemade1_650
צילום מתוך עמוד הפייסבוק

מנות ממסעדות שיעשו לכם את הקיץ
הפיצות הטובות בארץ

רוטיסרי מילאנו

במעדניה המדוגמת של הצפון הישן, שהיא גלגול משודרג של ״אס״ הוותיקה, אין גבול לעושר. גם כאן בעטו את החומרים המשמרים החוצה, וחרטו על המצקת את נוסחת הבריאות-טריות של הצייטגייסט. בשעת הצהריים משתרך התור אל מחוץ לדלת, ובצדק. הכל טרי-טרי וטעים-טעים, וחוסה בצילו של העוף המסתובב, גולת הכותרת של המקום.

מנצח את זה של אמא: אנטיפסטי יוצא דופן בפריכות ובתיבול הקשוב שלו – לא עוד ירקות מסמורטטים ששוחים ברוטב, אלא ירקות עטופים ברוטב עדין וגרגירי שומשום (אני בחרתי בברוקולי, פטריות, כרוב ניצנים ושעועית ירוקה), שאוכלים בעמידה ואז לוקחים עוד מנה הביתה.

אורזים לכם גם: עשרות סירים, מגשים וקערות הצופנים בחובם מיני קציצות בשריות וצמחוניות, תבשילי בשר וירקות, ספקטרום מסחרר של צלי בשר ודגים, מעדנים מן מהמטבח היהודי, ממולאים, פסטות, נודלס וכופתאות, קובות, סלטים חיים ומבושלים בשפע ומבחר קטניות. מן המדפים והמקררים משקיף על התור מבחר מכובד של דליקטסים מיובאים – צנצנות שימורים, גבינות ומאפים קפואים, לחמם ולהגיש עם פאסון.

ועוד משהו: העוף המסתובב, שנמס בפה כמו חמאה.

ספיישלים לראש השנה: בנוסף לתפריט הרגיל תוכלו ליהנות מתפריט בסיס של לשון בקר, מוח, גפילטע פיש, כבד קצוץ, חזה עוף ממולא בפסטו ופטריות, פרגיות ממולאות, נתחים של אנטרקוט על הגריל וקינוחים מיוחדים. בנוסף ניתן יהיה לבצע הזמנות אישיות ולהרכיב את ארוחת החג המושלמת בשבילכם.

רוטיסרי מילאנו [יהודה המכבי 4, תל אביב, טל’ 03-5441166]

new_4_650
צילום מתוך אתר האינטרנט
new_3_650
אוכל מוכן עם פאסון | צילום: גיא פינקלשטיין

הקוקטיילים הקלאסיים הטובים בת”א
המתכונים האהובים של החודש

דליקטסן

גן עדן לפודיז, שיגרום לכם להצטער שאין לכם עשר קיבות. הראש מסתחרר בין המעדנים המשובחים, באחד המקומות שמצליחים להישאר in במשך שנים בעיר הקשוחה הזו. צבעי מאכל וחומרים משמרים – אין. מה שכן יש הן שמועות עיקשות שהמקום מפרנס את תופרות תל אביב המתמחות בהרחבות מכנסיים. דלישס.

מנצח את של אמא: נכון, רוב האמהות לא עמלות על סנט-הונורה בבית, אבל כשעומדים מול הפחזניות האייקוניות עם הגלייזינג של הדליקטסן אי אפשר לחשוב על שום דבר אחר.

אורזים לכם: מרקים, סלטים (כבד קצוץ נהדר!), לביבות, קרפלעך בשר (עדין ונימוח), פסטות, לזניה, רוסטביף, ספייריבס מזוגג, דגים אפויים, כבושים ומעושנים, שפע גבינות קשות ורכות, פשטידות, קציצות לחובבי בשר ולנמנעים מהחי, חמוצים, ממרחים, שימורים בוטיקיים, מעדנים ממחוזות שמעבר לים, עוגות טבעוניות, מאפים אכזריים מכל סוג וצבע, מתוקים מדוגמים כמו בחלונות הראווה של הקונדיטוריות בשווייץ, ואפילו כלי אוכל ומפיות.

ועוד משהו: פרחים, רבותיי, פרחים! אפילו על זה חשבו פה.

ספיישלים לראש השנה: בדליקטסן תוכלו להרכיב את ארוחת החג שלכם בכל גודל והרכב כולל הפרטים הקטנים עם תפריט חג מדויק ומגוון: מנות ראשונת קלאסיות כמו גפילטע פיש וכבד קצוץ, סלטים בכל הסגנונות, מנות עיקריות מרשימות כמו שוק אווז קונפי, ביף וולינגטון או קוט דה בף לצד מנות ביתיות כמו שניצל עלי כרוב ממולאים. לצד כל הטוב הזה תוכלו להצטייד בתוספות, מבחר מאפים וחלות, משקאות אלכוהוליים ואפילו כלי שולחן ומארזי שי לחג. שימו לב: ספונטניות היא לא תכונה מוערכת כאן לקראת החגים, את ההזמנה שלכם כדאי לסגור שבוע מראש.

דליקטסן [יהודה הלוי 79, תל אביב, טל’  03-9681010]

deli_1_650
אין דיאטה שתעמוד בפני הפחזניות המקורמלות הללו | צילום מתוך עמוד הפייסבוק
deli_3_650
צילום מתוך עמוד הפייסבוק
deli_2_650
גן עדן לפודיז. קל להיכנס, קשה לצאת | צילום מתוך עמוד הפייסבוק

התחלה טובה: 10 רעיונות לארוחות בוקר בריאות
משתתפים בסקר השניצל הגדול וזוכים בפרסים!

OH mama

ממקום מושבה ברחוב בן יהודה, הבת המתברגנת של ״סבתות מבשלות״ משוק הכרמל מנגישה למרכז תל אביבים קולינריה ביתית שמתפצחת בפה מרוב טריות. הכל, כולל הסלטים, מוכן במקום, כשהרעיון הוא להציע ״מטבח של אמא״ משודרג ומודרני, עם אופציות בריאות וטבעוניות שזורמות עם רוח הזמן, ולא נתקעות בפולין ומרוקו של המאה שעברה.

מנצח את של אמא: קציצות בקר, נימוחות שזה פשע.

אורזים לכם: רכזו בדמיונכם את כל הארוחות שאכלתם בבית אמא אי פעם. יש? אז כזה. מיני קציצות וקבבים, שניצל, דגים ברוטב ובשרים צלויים, תוספות שעושות חם בלב – מתפוחי אדמה ואנטיפסטי מושקע ודל בשמן, דרך אפונה עדינה (ומצוינת), פסטות ברוטב ועלי גפן ממולאים, וכלה בכל הסלטים והחמוצים האלה שאמא אלופה בהם. החך מרגיש שהכל כאן נעשה באהבה.

ועוד משהו: מקרר עם מבחר מרשים של סלטים ביתיים, מוכנים להעמסה.

ספיישלים לראש השנה: באווירת החג תוכלו להצטייד במנות חגיגיות ומרשימות כמו למשל עופיון ממולא אורז, תרד ומנגולד, אוסבוקו טלה ברוטב יין וירקות שורש בבישול ארוך, פרגית ממולאת באורז גזר ושקדים בקרם קוקוס, טנזיה פרות יבשים וגם קניידלך ביתי מסורתי במרק צך.

OH mama [בן יהודה 69, תל אביב | דניאל פינת הכרמל, תל אביב | בקרוב – סניף בקינג ג׳ורג׳, תל אביב]

homama3_650
המטבח המודרני של אמא | צילום מתוך עמוד הפייסבוק
homama2_650
צילום מתוך עמוד הפייסבוק
homama1_650
המבחר, הו, המבחר! | צילום מתוך עמוד הפייסבוק

דליקטסים

זהירות, מהמם! בדליקטסים, המעדנייה החדשה של נאור דורני, לשעבר הסו שף של מסעדת ״ברטי״, ממתין לכם מבחר שלא ניתן לעכל בפעם אחת, תרתי משמע. כאן תמצאו אוכל ביתי מוכן ברמה גבוהה לצד מוצרי גורמה מיובאים ומקומיים, שיעזרו לכם לרקוח מעדנים במטבח הביתי. מומלץ לפנות לתענוג שעה לפחות. ויש עוד בונוס, יושבים? כשר.

מנצח את של אמא: קציצות קינואה וחמוציות אפויות, מתקתקות וממכרות (מעדותה של קרניבורית).

אורזים לכם: פשוט הכל. בגזרת האוכל המוכן מדגמן שפע של בשרים, עופות ודגים בהתגלמותם של קציצות, צלי, שניצל, מוסקה וכל הדברים האלה שעליהם העולם עומד. תוספות של אנטיפסטי, בורגול (נהדר), אורז עם ירקות וחומוס (חובה) וסלטים טריים מבוססי תפוחי אדמה, טחינה וחצילים (לא לפסוח על הפרשנות המקומית לקולסלאו – סלט מתפצח ונטול מיונז של כרוב עם סלרי, פטרוזיליה ואגוזי מלך) – בכל מנה שנטעמה הורגשה חתימה של המקום.

ועוד משהו: על המדף ובמקררים מתגלה עושר מפתיע מכל טוב: פסטות בוטיקיות קפואות, גבינות, נקניקים ודגים כבושים, זיתים ופירות יבשים, עוגות קרם שלמות הנשמרות במקרר נפרד לצד עוגיות ופטיסיירים משובבי נפש, מיצים טבעיים, מגוון עצום של צנצנות ושימורי גורמה, ממרחים, ריבות וכל חומר גלם שגרגרן אמיתי יכול לבקש מפיית השיניים.

ספיישלים לראש השנה: לקראת החגים יתווספו לכל המנות הקבועות עוד עשרות סלטים ביניהם אנטיפסטי ארומטיים של בטטה ותימין, זוקיני עם נענע, חציל עם אורגנו וגזר עם מרווה ותפוח אדמה, מנות עיקריות כמו צלי בקר וירקות שורש, עופיון שלם עם לימון כבוש ותבלינים של בית וגם אופציות מכובדות לצמחוניים וטבעוניים. על הדרך אתם יכולים גם לסמן “וי” על המתנו לחג: במקום יוצעו מארזי חג במגוון סגנונות ועם אופציה להתאמה אישית.

דליקטסים [החשמונאים 95, תל אביב, טל’ 03-9797930]

newdeli_1_650
צילום: מתוך עמוד הפייסבוק
newdeli_4_650
צילום: מתוך עמוד הפייסבוק

10 סלטים אסייתים לעונה החמה
כך תכינו טארט טאטן מושלם

סוליקה

למעדנייה הדנדשה והמסקרנת שלו קרא אבי ביטון ״סוליקה״, על שם סבתו מצד אביו. לאחר שמיצה את תפקיד השף ב״אדורה״ ז״ל, הלך ביטון על הדבר הכי שורשי שיש, ובמקום החדש שפתח ברמת אביב הוא מציע דליקטסים ביתיים נפלאים (וכשרים!). מרוקאי גורמה, הגורמט הכי שיק בשכונה.

מנצח את של אמא: קציצות דגים ברוטב מרוקאי על אורז לבן. זה חוקי הדבר הזה?

אורזים לכם: מבחר של תבשילי בשר ברוטב וקציצות (שוות), פסטייה עוף ופירות יבשים, שניצלים שמוכנים ברגע ההזמנה, עוף מסתובב עם תפוחי אדמה (מצוינים), דגים כבושים ומגוון סלטים טריים ונהדרים (״סלט ברזל״ המרענן הוא בגדר חובה: כרוב, חמוציות, עשבי תיבול ואגוזים פריכים קצוצים דק-דק ברוטב מתקתק ועדין). ניתן לקחת או לאכול במקום, ובקרוב גם לדחוס את המטעמים אל תוך כריך. אם תצליחו להתיק את המבט מוויטרינת האוכל המוכן תגלו מבחר גבינות שהוא חלומם הרטוב של פודיז חובבי גבינות. כשמסיימים לשטוף את העיניים, עוברים אל ממלכת מזונות המדף, העמוסה ביינות מובחרים, פחי שמן זית ישראלי, פסטות, רטבים ותבלינים שייתנו בוסט איכותי למזווה. אל אלה מצטרפים מיני חמוצים, עוגיות וממרחים, ואפילו סירים ומחבתות. ראוי לציון – שירות נעים ומגדיל ראש להפליא.

ועוד משהו: קונפיטורות ביתיות בצנצנת, מעשה ידיו של אבי. הכי בית-סבתא.

ספיישלים לראש השנה: לא חשבתם שאבי ביטון ישאיר אתכם בלי מנות לחג, נכון? תוכלו לבחור בין כבד קצוץ, גפילטע, קרפעלך, קניידלך, קציצות פרסה, חלת בשר לצד מבחר סלטים בסגנון ביתי – מטבוחה, חזר, סלטי חצילים שונים, סלט גזר מרוקאי, סלט ביצים, סלט קינואה, מבחר רציני של מנות עיקריות, לצד מאפים, חלות, רטבים וכל מה שטוב.

סוליקה [איינשטיין 7, תל אביב, טל’ 03-9595525]

new_1_650
צילום: גיא פינקלשטיין
new_2_650
פודיז חובבי גבינות? תנשמו עמוק | צילום: גיא פינקלשטיין

רגע, יש עוד:
לעולם בעקבות המשמש
לא רק עם טחינה: 10 מתכוני חצילים
עדיין לא הזמנתם את הגיליון החדש שלנו?

תגובות

תגובות (1)

  • אסף 30 ביוני 2017 13:20 השב

    ככר מילאנו שכונתי וחביב, הום מייד רק לעובדים בשכונה וממש לא שווה נסיעה מיוחדת. הו מאמא דוחה ממש. אוכל של חדר אוכל צבאי עם המון שמן והמון תבלינים. סוליקה היה טעים אבל מחיר ממש מוגזם. דליקטסן מעולה.
    בהצלחה

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *