חיפוש מתקדם

בצק פילאס

מקורו של בצק הפילאס בתורכיה ושם הוא משמש לרוב להכנת בורקס ומאפים ממולאים נוספים.

בצק פילאסמדובר בבצק עלים דק ועדין – משהו בין בצק עלים קלאסי לבצק פילו. הבצק נוח מאוד לעבודה, ואף כי הוא מגיע מרודד, הוא גמיש מאוד ואפשר במידת הצורך לרדד ולמתוח אותו.
בצק פילאס תורכי של “מעדנות” מתאים למאפים חלביים ובשריים, ואין כמוהו להכנת כל משפחת הבורקס – משולשים, ריבועים או שבלולים גדולים או קטנים. נסו אותו גם בהכנת פאים עם בשר ועוד מאפים ממולאים שלרוב מכינים עם בצק עלים – מעטה הבצק יהיה דק יותר מזה של בצק עלים ולכן המלית תהיה דומיננטית יותר.

טיפים להצלחה:

  • מפשירים את הבצק לילה (או לפחות 6 שעות) במקרר.
  • עובדים עם הבצק ישר מהמקרר – עבודה עם בצק קר הרבה יותר קלה ומרקם המאפה יהיה יותר אוורירי.
  • עובדים ישירות על הניילון שעוטף את הבצק.
  • הבצק התחמם בזמן העבודה והפך רך מדי? מחזירים למקרר לחצי שעה וממשיכים.
  • המלית חייבת להיות מוכנה וקרה לפני שממלאים, אחרת הבצק עלול להתרכך ולהיקרע.
  • אופים בחום בינוני-גבוה (190 מעלות במצב טורבו) עד הזהבה עמוקה. לא פותחים את דלת התנור ב-20 דקות הראשונות. אם מדובר במאפה גדול, עבה וסגור, מתחילים בחום גבוה ובהמשך מורידים, כדי לאפשר גם לחלק הפנימי להיאפות כמו שצריך.

מתכונים מומלצים:

בורקס חצילים וקשקבל

בורקס חצילים

קשקבליקוס | בורקס תפוחי אדמה

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים