חיפוש מתקדם

בשבועות הזה עושים רושם בקלות

אנחנו יודעים שהגולשים של "על השולחן" אוהבים לארח, להחליף מתכונים ולגלות קיצורי דרך חדשים. לקראת שבועות, שאלנו אותם מהם סודות האירוח הטובים ביותר שלהם, והם שיתפו אותנו בעשרות טיפים מבריקים שעומדים להפוך לכולנו את חוויית האירוח לקלילה הרבה יותר.

פנינו לחברי הפייסבוק של “על השולחן” וביקשנו מהם לשתף אותנו בטיפים המנצחים שלהם לאירוח, אותם הסודות וקיצורי הדרך שמקלים עליהם את החיים. קיבלנו עשרות תגובות, סיפורים, מתכונים, טיפים סודיים ופטנטים גאוניים לכל שלבי האירוח: מציוד המזווה למארח, דרך ההכנות המוקדמות ועד לקיצורי דרך. אלו הטיפים המנצחים, בשילוב כמה משלנו. לגזור ולשמור.

המזווה למארח

אירוח מוצלח מתחיל בקניינות נכונה. ברגע שדאגתם מראש לכמה חומרי גלם שעוברים מהצנצנת ישר לצלחת – אתם על דרך המלך.

רוית זוהר פיטוסי תמיד מוכנה עם בצק עלים מרודד ומכינה ממנו מאפים מתוקים ומלוחים כמו למשל סהרוני גבינה, קרמשניט ועוד דברים מעולים.

ניקול הררי קולה מראש גרעיני חמניה, גרעיני דלעת ואגוזי מלך ושומרת אותם בצנצנת אטומה. את התערובת הנפלאה הזו היא מוסיפה לסלטים, קישים (מפזרים לפני האפייה) ואפילו פסטות! אנחנו מאמצים בחום את הרעיון וממליצים להרחיב את המאגר גם לפיצוחים נוספים כמו שקדים, אגוזי קשיו ועוד, שאפשר לקלות עם תבלינים או להגיש כנשנוש לצד הבירה.
במזווה של רינת וקנין יש תמיד צנצנת פסטו. בשילוב עם בצק עלים, כמה פרוסות ירק וגבינה בולגרית אפשר להכין מאפים אישיים או מאפה גדול ומרשים. טיפ שלנו: קחו את הטיפ של רינת וישמו אותו עם כל ממרח שאתם אוהבים: עגבניות מיובשות, צ’ימצ’ורי, חצילים קלויים וכו’.
ועוד המלצות קניינות מאיתנו: מומלץ לשמור במזווה כמה חבילות של גריסיני או קרקרים איכותיים, אותם אפשר תמיד לשלוף להגיש לצד ממרחים או מטבלים שיש במקרר ובשבועות – ליד פלטת הגבינות. לפני שאתם מארחים, עשו סיבוב במעדניה והצטיידו בדג מלוח או סלמון מעושן, צנצנת של ארטישוקים אה-לה רומנה, זיתים משובחים ושאר ירקות כבושים.

אולי יעניין אתכם גם:

משחק מקדים

אחד הטיפים הטובים ביותר שאנחנו יכולים לתת לכם הוא ארגון והכנה מראש. מתכננים לאפות קיש? הצטיידו בבצק מוכן והפשירו אותו מבעוד מועד. רוצים להגיש פסטה? הכינו את הרוטב מראש ושמרו אותו במקרר. תכננתם להכין סלט? הרוטב יישמר בצנצנת עד לארוחה.
לאיילת ורפי סגל יש נקודת התחלה מעולה: קודם כל, לפני הכל, תכינו לכם תפריט מסודר של כל המנות שאתם מתכננים להכין. ברגע שהרכב הארוחה ברור לכם, תוכלו ליצור רשימת קניות מאורגנת וולא תמצאו את עצמכם עומדים בתור בסופר בשביל עגבניות שרי ששכחתם לקנות.

כך למשל, הגולשת שני וייס מכינה מראש בצק פוקצ’ה וכשהאורחים בדרך היא מעניקה לו משיחה קלה של שמן זית, קצת עשבי תיבול מהגינה ו-10 דקות בתנור חם מאוד. אינה קון עושה את אותו הדבר בדיוק, רק עם לחמניות רכות. לאלו אפשר להוסיף את הממרחים והמזטים שבהם הצטיידתם בעוד מועד.
הגולשת עידית כהן-ברגר חותכת מראש את כל הירקות שהיא תצטרך ושומרת את הירקות החתוכים בקופסאות במקרר. כשהאורחים מגיעים, הל מה שנותר לה הוא להרכיב את הסלטים או להכניס את האנטיפסטי לתנור, בלי ללכלך את המטבח או לבזבז זמן.

ללירון שחר יש טיפ שמתאים לאורחים שאוהבים לשתף פעולה ולהיות חלק פעיל מהאירוח: כמה שעות מראש היא מכינה בצק פיצה או מפשירה בצק עלים מוכן ומארגנת עמדה עם רוטב עגבניות, גבינה מוצרלה מגוררת ותוספות כיד הדמיון. כל אורח מכין לעצמו מיני פיצה עם התוספות שהוא אוהב – רעיון נפלא אם בין האורחים שלכם יש גם ילדים שזקוקים לתעסוקה, רק קחו בחשבון שזה יכול להיות מלכלך מאוד, אז ארגנו את העמדה במקום נוח ומרווח.

יש לנו גם מתכונים:

קיצורי דרך

אחת החוכמות באירוח היא לבחור מנות טעימות ומרשימות, אבל לא כאלה שיגזלו מכם חצי יום ואת כל הכוחות. בחלק מהמתכונים תוכלו לדלג על שלב אחד או שניים ולהעזר בבצקים, פסטות ורטבים מוכנים ולקצור את כל המחמאות.

כרמל מילנר סער מייעצת ליצור איזון בין מנות מורכבות שדורשות זמן הכנה ארוך לבין מנות קלילות שמכינים בצ’יק: על כל שתי מנות מורכבות היא מכינה גם מנה אחת פשוטה יותר, שלוקחת דקות ספורות.

עידית ישראלוב לוין נותנת לכם פטור מהכנת הבצקים: קונים בצקים מוכנים, מפשירים ומתעסקים אך ורק במילוי.

הגולשת יפעת ארליך מכינה קינוח בדקה ממרכיבים קנויים בלי שאף אחד שם לב, כמו למשל נשיקות מרנג, מיקס פירות יער קפוא, עוגיות מרוסקות, מרשמלו וכל תוספת אחרת שאתם אוהבים: מקציפים שמנת מתוקה עם מסקרפונה וסוכר, מסדרים בשכבות בכלי שקוף גדול או בכוסות אישיות וקוצרים את המחמאות.

ענבר ברום משתפת את האורחים שלה בהכנת הקינוח וכך חוסכת לעצמה זמן וגם מספקת אטרקציה כיפית ויצירתית לכולם. כך למשל תוכלו להכין עמדת מוזלי עם יוגורט ומגוון תוספות או עמדת גלידות קנויות עם גביעים, סוכריות צבעוניות וקצפת, בלי שנאלצתם להכין דבר בעצמכם.

ורדינה שלום מכינה קינוחי כוסות עם אותה התערובת (מוס גבינה למשל) ומוסיפה לכל כוס תוספת אחרת, כך שבהכנה פשוטה של קינוח אחד התקבלו כמה קינוחים שונים.

המלצה חמה שלנו: יש אינספור שיטות ודרכים שרק נראות מסובכות להכין מאפים בצורות מיוחדות ומרשימות, תוכלו להעזר בסרטוני הדרכה או במתכונים מצולמים ומפורטים, כמו המתכון הבא:

giphy (5) לחמניות פרח מרשימות – למתכון המלא הקליקו כאן

אולי יעניין אתכם גם:

 

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *