חיפוש מתקדם

בשל והגש

יש אנשים ששטיפת כלים היא סוג של מדיטציה עבורם. עבור כל השאר מצאנו 4 כלי בישול יפים דיים, שיכולים לעבור מהכיריים (או התנור) ישירות למרכז השולחן
  1. הגשה לבנה
    המחבת הצנועה הזאת הפכה לכוכבת שולחן שיקית בזכות עבודה מופתית של צמד המעצבים האיטלקים מסימו קטנייה (Massimo Castagna) ואדל מרטלי (Adele Martelli). המחבת שעיצבו עבור knindustrie עשויה אלומיניום (שהולכת החום שלו מצוינת) ומצופה בשיטת “ננו-טק” (טכנולוגיה חדשה למניעת הידבקות, שאינה מכילה את החומר PFOA השנוי במחלוקת). הידית הארוכה של המחבת עשויה פלדה מוברשת והיא אינה מתלהטת גם כשהמחבת חמה. המחבת קלה יחסית לגודלה, נוחה מאוד לניקוי וממדיה מאפשרים להקפיץ בה כמויות גדולות של פסטה או ירקות ולהגיש ישירות לשולחן. המגבלה היחידה: אורכה של הידית לא מאפשר להכניס את המחבת לתנור בגודל סטנדרטי.
    ‏[530 שקל למחבת בקוטר 40 ס”מ. להשיג בסניפי רשת “הביטאט”]

    מחבת knindustrie
    מחבת knindustrie
  2. על כלים ושידוכים
    ליאור שחר היתה סטודנטית לתרפיה באמנות, כשהכיתה שלה התנסתה בעבודה עם אבניים. השיעור נגמר אך שחר התקשתה לעזוב. “ואז החלטתי שזה מה שאני רוצה לעשות,” היא מספרת. היא למדה קדרות במדרשה לאמנות ברמת השרון ומייד לאחר מכן פתחה סטודיו, שבו ייצרה כלי הגשה ובישול: “אמא שלי, שהיתה בשלנית בחסד ואספנית כלים, הגישה כל מנה בכלי משלה. גם הכלים שאני מייצרת נולדים ממחשבה על שידוכים בין מנות לכלים שישרתו אותן.” הסטודיו פועל כבר עשרים שנה, ובחלק מהן האבניים נזנחו לטובת ייצור תבניות בהיקפים גדולים. לפני כחצי שנה חזרה שחר לאבניים. הקולקציה החדשה שלה כוללת תבניות מקסימות הנראות כמנז’טים מנייר ויכולות לשמש גם כקערות הגשה; תבניות אינגליש קייק לבנות ועדינות, המתאימות גם לאפיית לחמים או חלות; ותבניות מרובעות בעלות שוליים מוגבהים ודקים, המתאימות לחיתוכיות, מאפים מלוחים או גראטנים. כל הכלים מיוצרים במבחר גדלים ונאפים בטמפרטורה של 1220 מעלות (מכאן שם הסטודיו), כך שהם עמידים לאפייה בכל טמפ’ ומתאימים לחימום במיקרוגל.
    סטודיו 1220 [28-18 שקל למנז’טים, 190-170 שקל לתבניות. יפו, טל’ 052-6632255, בתיאום מראש. הנחה קבועה לחברי מועדון foodie בסטודיו – לפרטים הקליקו]

    כלי הגשה של סטודיו 1220
    כלי הגשה של סטודיו 1220
  3. משחק הרכבה
    עוד סדרה מוצלחת מבית Knindustrie: כלים לבנים מינימליסטיים במבחר גדלים וצורות, שעשויים מאלומיניום, כאשר הציפוי החיצוני הוא אמאיל פורצלן והפנימי — שכבת נון-סטיק ננו-טק. הם מתאימים לכיריים מכל הסוגים (גז, חשמל, קרמיות) וגם לאפייה בתנור ונשטפים בקלות רבה מכל מה שמעיב על לובנם הצח. הידיות ניתנות להרכבה והסרה ויש אפשרות להתאים כלי הגשהלסירים שני סוגי מכסים: מכסה סיליקון המתאים לבישול ואפייה או מכסה עץ מהגוני, שיכול לשמש כתחתית או לאטום את הסירים הרמטית וכך להפוך אותם לקופסאות אחסון. המכסים והידיות (אחת תספיק לכמה כלים) נמכרים בנפרד.
    ‏[כלים: החל ב-210 שקל, ידית: 159 שקל, מכסה החל ב-168 שקל. להשיג בסניפי רשת הביטאט]

    כלי הגשה של Knindustrie
    כלי הגשה של Knindustrie
  4. כל בית צריך פיירקס
    ממש לא חדש על המדף, אבל לכבוד חגיגות המאה השיקו ב”פיירקס” מארז חדש של תבניות עגולות עם מכסה ב-3 גדלים ובמחיר נוח במיוחד. זו הזדמנות מצוינת להצטייד בכלי הזכוכית העמידים והנוחים, שעוברים מהתנור לשולחן בלי מאמץ, שלא לדבר על כך שקל לנקות אותם, אפשר להכניס למדיח ולמיקרוגל וכמובן להשתמש בהם לאחסון מזון בקירור.
    ‏[199 שקל לסט של 3 כלים במהלך חודש יוני פיירקסברשתות “המשביר החדש לצרכן”, “אייס”, “הום סנטר”, “ששת” ו”שופר סל” ובחנויות לכלי בית]
כלי הגשה של פיירקס
כלי הגשה של פיירקס
מתוך גיליון 292, יוני 2015: המטבח הסיני חוזר? להזמנת הגיליון
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *